HRVATI I UKRAJINCI SAPLELI ZVEZDU! Kristališu se rivali u PLEJ-OFU LIGE ŠAMPIONA!

Autor: V. Z.

Sport

07.05.2024

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žreb je 5. avgusta u Nionu.

HRVATI I UKRAJINCI SAPLELI ZVEZDU! Kristališu se rivali u PLEJ-OFU LIGE ŠAMPIONA!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su novu, sedmu u nizu, šampionsku titulu u Srbiju. Međutim, kada je reč o plasmanu reformisanu Ligu šampiona, koja će se od ove sezone igrati u novom formatu, moraće još da čekaju. 

Tekući ciklus elitnog takmičenja srpski šampion neće pamtiti po dobrome, iako su bez borbe izborili mesto na osnovu koeficijenta stečenog prethodnih godina. Naime, okončali su ga već u grupnoj fazi sa samo jednim osvojenim bodom, dok će u narednom, po svemu sudeći, imati zadatak da preskoče jedan stepenik. 

Takvom epilogu najviše doprinose Hrvati i Ukrajinci, konkretno tamošnji klubovi Dinamo i Šahtjor. Oni će najverovatnije osvojiti nove titule u domaćim šampionatima i, poslednično, sprečiti Zvezdu, inače lošije rangiranu od njih na UEFA listi, da izbori direktno učešće. 

Dakle, crveno-beli će gotovo izvesno u plej-of u kvalifikacijama za LŠ (garantovano mesto u Ligi Evrope), a polako se kristališu i potancijalni rivali. Ono što je sigurno jeste da će srpski gigant 5. avgusta na žrebu u Nionu biti povlašćen, dok se u grupi nepovlašćenih timova, potencijalnih rivala u dvomeču plej-ofa, nalaze neka dobro poznata imena. Prema dosadašnjoj projekciji, najjači protivnik mogao bi da bude turski Galatasaraj, ako ostane na prvom mestu u Turskoj. Nešto slabiji eventualni rivali su još i šampion Norveške Bodo, prvak Slovačke Slovan, šampion Azerbejdžana Krabag i najbolji tim Bugarske Ludogorec. Naravno, ukoliko prođu prethodne prepreke u kvalifikacijama.

Mečevi plej ofa za Ligu šampiona na programu su 20 i 21.avgusta, a revanši su sedam dana kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading