KLOP REKAO ZBOGOM ENFILDU: Nemac se zvanično oprostio od Liverpula!

Autor:

Sport

19.05.2024

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužan dan za crvenu stranu Liverpula.

KLOP REKAO ZBOGOM ENFILDU: Nemac se zvanično oprostio od Liverpula!

Foto: www.profimedia.rs

Nakon  pobede Liverpula nad Vulvsima na Enfieldu, 56-godišnji Jirgen Klop je završio svoju vladavinu na klupi Redsa. Klopp je emotivno oprostio nakon neverovatnih osam i po godina na čelu Liveprula. Iscrpljen zahtevima posla, veteran strateg planira da pobegne od svetlosti reflektora i mir pronađe u svom imanju na Majorki. Izvori bliski Klopu tvrde da je zaista umoran od trenerskog posla i da sada želi da uživa u mirnom životu van medijske pažnje.

 

 

Nemac je od depresivnog tima napravio mašineriju, skupio igrače koji se nisu snalazili u prethodnim timovima i oformio strašnu ekipu. Istina, moglo je biti još puno trofeja, ali je naspram sebe imao prebogati Mančester siti i Pepa Gvardiolu koji radi fenomenalan posao na klupi Građana. Posebno će ostati upamćeno simpatično rivalstvo između Klopa i Gvardiole koje datira još iz Bundeslige.

Klop je na klupi Liverpula vodio 491 puta i ostavio 299 pobede, 109 remija i 83 poraza. Pod njegovim vođstvom najviše utakmica odigrao je Roberto Firmino čak 350, ali je stvorio definitivno odličnu hemiju u ekipi i imao drugarski odnos sa fudbalerima. Ostaće upamćen kao trener koji je doneo Premijer ligu Redsima nakon tri decenije čekanja. Fanstatični Nemac je obeležio jednu eru u Liverpulu.

Jirgen Klop je sa Liverpulom osvojio jednu Premijer lige, jednu Ligu šampiona, kao i FA Kup, Liga Kup dva puta, jedan Komjuniti Šild, i po jedan Uefa Super kup i Svetsko klupsko prvenstvo. Uz Kenija Daglaša i Rafaela Beniteza smatra se najboljim trenerom u istoriji kluba i sigurno će dosta nedostajati navijačima. Ide Klop na duži odmor i obećao je da neće voditi nijedan klub Engleskoj više, a naredni klub koji preuzme sigunro će imati dosta sreće, a ko zna, možda se oproba kao selektor Nemačke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading