EVO KAKO DA PREPOZNATE DA LI VAM DETE KORISTI MARIHUANU: Vidi se čim uđe u kuću, 1 stvar će ga ODMAH ODATI

Autor:

Razonoda

11.04.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Adolescencija - izazovi za decu i roditelje

EVO KAKO DA PREPOZNATE DA LI VAM DETE KORISTI MARIHUANU: Vidi se čim uđe u kuću, 1 stvar će ga ODMAH ODATI

Foto: pixabay.com

Period adolescencije može biti izazovan kako za decu, tako i za roditelje. Osim fizičkih i psihoemocionalnih promena, tinejdžeri se često suočavaju sa iskušenjima poput alkohola, cigareta i marihuane. Konzumiranje marihuane može imati ozbiljne negativne efekte na zdravlje tinejdžera, uključujući situaciono rasuđivanje, pamćenje, koordinaciju i druge aspekte.

Prepoznavanje znakova upotrebe marihuane kod tinejdžera

Neki od znakova upotrebe marihuane kod tinejdžera uključuju miris marihuane, crvene ili krvave oči, usporene reakcije, promene raspoloženja, lenjost, prisustvo pribora vezanih za marihuanu, paranoju ili anksioznost, povećanu glad ili želju za slatkim, ošamućenost, nekontrolisan smeh i druge efekte. Važno je napomenuti da marihuana može delovati različito na svaku osobu.

Fizički i emocionalni znaci upotrebe marihuane

Fizički znaci upotrebe marihuane mogu uključivati crvene ili krvave oči, probleme sa koordinacijom mišića i odloženo vreme reakcije. Emocionalni znaci mogu obuhvatati promene raspoloženja, lenjost, umor i uznemirenost zbog povećanog broja otkucaja srca.

Pribor povezan sa konzumacijom marihuane

Konzumacija marihuane zahteva određeni pribor, kao što su bongovi, pajpovi, rizle, "flopovi" i drugi. Prepoznavanje ovog pribora može ukazivati na upotrebu marihuane.

Kako reagovati ako vaše dete koristi marihuanu

Saznanje da vaše dete koristi marihuanu može izazvati jake emocije, ali je važno reagovati smireno i odlučno. Potrebno je potražiti stručnu pomoć za borbu protiv zavisnosti, jer upotreba marihuane može dovesti do ozbiljnih posledica na duže staze.


Adolescencija može biti izazovan period kako za tinejdžere, tako i za roditelje. Prepoznavanje znakova upotrebe marihuane kod tinejdžera, razumevanje njenih efekata i pravovremena reakcija roditelja mogu biti ključni u očuvanju zdravlja i dobrobiti mladih ljudi. Važno je pružiti podršku i tražiti stručnu pomoć ukoliko je potrebno.

BONUS VIDEO


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
DEA

15.04.2024 20:56

A kako prepoznati ako konzumiraju hemiju?