4 NEMAČKA ULTIMATUMA SRBIJI! Berlin kroz dva veka povlači neprijateljske poteze protiv našeg naroda

Autor:

Vesti

29.04.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inicirali rezoluciju o genocidu u Srebrenici i tako nastavili nasilničku politiku koju vode još od početka 20. veka

4 NEMAČKA ULTIMATUMA SRBIJI! Berlin kroz dva veka povlači neprijateljske poteze protiv našeg naroda

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, Wikipedia, Profimedia

I četvrti put od početka 20. veka Nemačka je ispostavila ultimatum Srbima i Srbiji. Ovog puta namerava da nam na teret stavi navodni genocid u Srebrenici, zbog čega je pokrenuta mašinerija da bi u Generalnoj skupštini UN (umesto u Savetu bezbednosti, gde strahuju od veta) bila usvojena sramna rezolucija.

1.  1914. Huškanje Beča zapalilo ceo svet

Iza austrijskog ultimatuma Srbiji 1914, u stvari, stajala je Nemačka. Ubistvo Franca Ferdinanda u Sarajevu bilo je samo povod da se zauvek raskrsti s buntovnim i ponosnim narodom na granicama carstva. Uprkos maestralno sročenom odgovoru na tekst ultimatuma koji je bio neprihvatljiv, agresori nisu odustali od svoje namere.

Nemački ambasador u Austrougarskoj Hajnrih fon Čirški i austrougarski ministar spoljnih poslova Berhtold od 7. jula održavali su skoro svakodnevne sastanke o koordinaciji diplomatske delatnosti radi opravdanja rata protiv Srbije. Čirški je 8. jula preneo Berhtoldu poruku od cara Vilhelma, koji je izjavio da Berlin očekuje da će monarhija najodlučnije delovati protiv Srbije i da "Nemačka neće razumeti ako sadašnja prilika prođe bez udarca."


Čirški je na istom sastanku rekao Berhtoldu:


- Ako bi Austrougarska pravila kompromise ili se cenkala sa Srbijom, Nemačka bi to protumačila kao znak slabosti.
Epilog je poznat: napad Austrougarske na Srbiju uvukao je ceo svet u Veliki rat, koji je odneo milione života.

2 1941. Nećete pakt, dobićete pakao

Kada je Adolf Hitler 27. marta 1941. dobio vest da je narod srušio vladu Cvetković-Maček i Trojni pakt, bukvalno je pobesneo.
- Oni u Beogradu su izgubili razum. To razbojničko i zavereničko srpsko leglo uništiću jednom zauvek... Sve to potiče od Srbije. To je prevratnička zemlja. Razbiti i uništiti Jugoslaviju zauvek. Razoriti Beograd - naredio je vođa Trećeg rajha.
Na Nirnberškom procesu maršal Gering na pitanje sudije ser Dejvida Maksvela zašto je Luftvafe 1941. razarao nebranjeni Beograd, cinično odgovara:
- Gospodine predsedniče, Beograd je bio vojna tvrđava i arsenal više nego ijedna druga prestonica na svetu.


Hitlerova mržnja koštala je Srbe u Drugom svetskom ratu ogromnog broja žrtava: zbog njegove naredbe da za jednog u ustanku ubijenog nemačkog vojnika treba ubiti 100 Srba talaca, a za jednog ranjenog 50 Srba, samo gradovi Kragujevac i Kraljevo su oktobra 1941. izgubili oko 5.000 ljudskih života. Da ne pominjemo Jasenovac, takođe plod Hitlerove želje da se, preko hrvatskih i muslimanskih ustaša, osveti Srbima za pobunu protiv Novog poretka.

3. 1999. Bombe, pa zahtev da oprostimo zločine

Nemačka je 1999. prvi put posle Drugog svetskog rata poslala vojsku van svoje zemlje, i to baš na Srbiju. Posle varvarskog bombardovanja NATO, njena okupatorska čizma je kročila na oteto Kosovo i Metohiju, ali to Berlinu nije bilo dovoljno.
Od Srbije je posle 5. oktobra 2000. traženo da sve nemačke zločine zaboravimo i krenemo u evroatlantske integracije.


- Moram da kritikujem vlasti u Srbiji što i same još uvek koriste termin poput "NATO bombardovanja". Zamislite da šetate ulicom Kneza Miloša i da vas vaše dete upita: "Tata, ko je ovo uradio?" Vi ćete odgovoriti: "NATO". I šta onda očekujete od vašeg deteta da misli o NATO? Za razliku od toga, ja sam kao mladić u Nemačkoj gledao ruševine u mom gradu, ali nisam mrzeo onoga ko je to učinio jer je bilo onih koji su mogli da mi kažu zašto je to učinio - rekao je u oktobru 2010. tadašnji nemački ambasador u Beogradu Volfram Mas na skupu pod nazivom "Srbija, zapadni Balkan i NATO: ka 2020. godini".
Jedan od zahteva Bundestaga upućenih Srbiji 2013. bio je i da "promenimo svest", odnosno da oprostimo sve zločine počinjene nad našim narodom u 20. veku.


4.

Zemlja koja je iznedrila Holokaust i ubila milione civila širom sveta sada, preko sramne rezolucije u Srebrenici, očigledno pokušava da opere sopstvenu prošlost optužujući srpski narod.


- Predlog rezolucije o Srebrenici je ideja Nemačke, koju su podržale najmoćnije članice NATO, uključujući SAD. Inicijatori su se trudili da na svakom kontinentu pronađu nekog, pa su pronašli Ruandu, Novi Zeland i Čile, kao i nekoliko zemalja koje su oduvek bile sponzori svih takvih projekata poput Malezije i Jordana - rekao je tim povodom predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Da se istorija ponavlja govori i činjenica koju je Vučić pomenuo, da je među sponzorima rezolucije i Austrija, kao 1914.


- To je lična odluka ministra spoljnih poslova Aleksandera Šalenberga. Ništa posebno i neočekivano, imajući u vidu šta bi sve Šalenberg učinio protiv Srbije iako će on reći da to čini za dobrobit Srbije - rekao je Vučić.


Ovako su Nemci govorili o nama

Te bitange bi trebalo naterati da pokleknu
(Kajzer Vilhlem Drugi)
Srbija mala zemlja? Mala zemlja koja liči na malenog šumskog ježa, kome umesto bodlji štrče bajoneti. Ne sme se dozvoliti stvaranje velike slovenske zemlje na Jugoistoku Evrope
(Oto fon Bizmark)
Može Srbija biti zgažena, zgnječena, tako da bude svršeno s njom, ipak će se još u poslednjem detetu iz brda i dalje zadržati ostatak volje da se uspostavi prethodno stanje
(Fridrih Nauman)
Srbi su narod koji je određen da ima državu i koji je kao narod održan. Njihova ideologija je velikosrpska. U njima postoji bezobzirna otporna snaga. Zbog toga će oni uvek zastupati velikosrpsku ideju. Ono što dolazi iz Beograda znači opasnost
(Adolf Hitler)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading