TAJNA ASTRONAUTA: Kako se šišaju u svemiru? Otkrijte njihov neverovatan trik!

Autor:

Razonoda

09.04.2024

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Frizura u svemiru: Kako astronauti održavaju kosu u orbiti?

TAJNA ASTRONAUTA: Kako se šišaju u svemiru? Otkrijte njihov neverovatan trik!

Foto: https://twitter.com/Echinanews


Kada je reč o održavanju frizure u svemiru, astronauti se suočavaju sa jedinstvenim izazovima. Video koji je objavljen na Iks profilu "China News" pruža uvid u proces šišanja kose u svemiru. Posada kineske svemirske misije "Šendžou-17" demonstrirala je upotrebu specijalnih alata za održavanje higijene i frizure u uslovima mikrogravitacije.



Specijalni alati za šišanje i održavanje higijene

Astronauti koriste specijalno dizajniranu mašinu za šišanje koja istovremeno seče i usisava kosu, omogućavajući im da održe urednost svoje frizure. Pored toga, koriste i kapicu za šampon bez ispiranja kako bi praktično oprali kosu u uslovima gde tečnost ne može slobodno da teče. Ovaj proces omogućava astronautima da održe čistu i urednu kosu čak i u svemirskoj stanici.

Uređenje prostora u svemiru

Pored održavanja lične higijene, video prikazuje i kako astronauti koriste aparat nalik usisivaču kako bi održavali urednost prostorija u svemirskoj stanici. Ovo je važan deo održavanja čistoće i reda u uslovima gde svaka sitnica može imati značajan uticaj na život i rad astronauta u svemiru.

Posada "Šendžou-17" - "Božanski brod"

Posada "Šendžou-17", poznata i kao "Božanski brod", već je više od pet meseci u orbiti i uspešno je obavila brojne zadatke, uključujući i dve svemirske šetnje. Njihov rad i angažovanje u svemiru predstavljaju značajan doprinos istraživanju i istraživanju svemira, a očekuje se da će se posada vratiti na Zemlju krajem aprila.

Ovaj video pruža dragocen uvid u svakodnevni život astronauta u svemiru i pokazuje kako se oni suočavaju sa izazovima održavanja higijene i frizure u uslovima mikrogravitacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading