"IMALI SU SVOG ČOVEKA U LONDONU"! Zagajski traži da Legija bude ispitan zbog ubistva poznate engleske novinarke!

Autor:

Hronika

29.04.2024

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema ključnom svedoku, Ulemek je viđen kako beži sa mesta ubistva novinarke 26. aprila 1999. godine.

"IMALI SU SVOG ČOVEKA U LONDONU"! Zagajski traži da Legija bude ispitan zbog ubistva poznate engleske novinarke!

Foto: youtube.com/KillianM2/printscreen

Robert Zagajski, sin hrvatskog disidenta Đure Zagajskog, koji je ubijen 1983. godine u Minhenu, istraživao je 30 godina tragajući za istinom o smrti svog oca. U svojoj potrazi proučio je preko 20.000 dokumenata u jugoslovenskim državnim arhivima i došao do saznanja koja ukazuju na moguću umešanost bivšeg komandanta JSO Milorada Ulemeka Legije u ubistvo novinarke Džil Dando, piše Miror.


Prema ključnom svedoku, Ulemek je viđen kako beži sa mesta ubistva novinarke 26. aprila 1999. godine. Poznato je da je Ulemek ranije osuđen za atentate na premijera Srbije Zorana Dindića i bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića, te se nalazi u zatvoru. Robert Zagajski ističe da je iz dosijea saznao da su jugoslovenske tajne službe imale čoveka sa sedištem u Londonu i da novi dokazi protiv Ulemeka treba temeljno da budu istraženi.

Republika

Foto: youtube.com/KillianM2/printscreen

Džil Dando

 

Robert Zagajski pretpostavlja da je ubistvo novinarke Džil Dando bilo politički motivisano kao "osveta za NATO bombardovanje srpske radio stanice u Beogradu". Dando je ranije podržavala Kosovo, te se pretpostavlja da je njeno ubistvo moglo biti čin osvete za tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića.


U istrazi se došlo do saznanja da je za ubistvo Džil korišćena municija koja nije bila uobičajena u Velikoj Britaniji, što ukazuje na to da je oružje bilo adaptirano i da je municija bila prilagođena za upotrebu u ubistvima. Luka Kraljević, prijatelj Robertovog oca, oslepljen je u pokušaju atentata 1982. godine, a jugoslovenski atentatori su oružje bacili na parking, što bi moglo biti vitalni dokaz za ubistvo Džil Dando.

Penzionisani sudija Manfred Dauster, koji je osudio dvojicu jugoslovenskih atentatora 2016. godine zbog učešća u ubistvu Stjepana Đurekovića 1983. godine, istakao je da je oružje i "neobične metke" obezbedila jugoslovenska tajna služba. Njegova izjava dodatno ukazuje na moguću umešanost jugoslovenskih tajnih službi u ubistvo Džil Dando.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading