SVI U ZEMLJI ZA 500 GODINA IMAĆE ISTO PREZIME: Šokantni rezultati studije, profesori hitno traže da se PROMENI JEDNA STVAR

Autor:

Razonoda

03.04.2024

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovoj zemlji bračni parovi moraju sada imati isto prezime

SVI U ZEMLJI ZA 500 GODINA IMAĆE ISTO PREZIME: Šokantni rezultati studije, profesori hitno traže da se PROMENI JEDNA STVAR

Foto: Tanjug/AP

Ukoliko se nešto hitno ne promeni u zakonu ove zemlje, svi Japanci imaće do 2531. godine isto prezime.

Što će naravno stvoriti potpuni haos.

Stručnjaci koji su sproveli opsežnu analizu, upozorili su da zakon mora da se promeni kako bi se bračnim parovima omogućilo da imaju različita prezimena.

Sato je najpopularnije prezime u Japanu, a nosi ga 1.5 posto stanovništva.

Studija koju je vodio Hiroši Jošida, profesor na Univerzitetu Tohoku, predviđa da će 100 posto stanovništva nositi navedeno prezime ako se ne promeni zakon koji trenutno zahteva od muža i žene da uzmu isto prezime, piše Sky News.

Profesor Jošida naglasio je da je njegova procena "mehanički izračunata na temelju pretpostavljenog scenarija".

"Ako svi postanu Sato, možda ćemo morati da se oslovljavamo imenom ili brojevima. Mislim da to ne možemo nazvati dobrim svetom za život", upozorio je. 

Prema istraživanju, udeo Japanaca s prezimenom Sato porastao je 1.0083 puta od 2022. do 2023. godine.

Ako ta stopa ostane konstantna, bez promene zakona, polovina japanskog stanovništva imaće to prezime 2446. godine.

Japan je jedina zemlja na svetu koja zahteva da bračni parovi koriste isto prezime. Prema scenariju u kojem je parovima dopušteno da se uzimaju različita prezimena, profesor Jošida predviđa da će se skoro svi Japanci prezivati Sato do 2531. godine.

To je izračunao koristeći podatke iz istraživanja Japanske konfederacije sindikata iz 2022., koje je pokazalo da 39.3 posto ispitanika želi deliti prezime čak i ako je imalo mogućnost korišćenja zasebnih prezimena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading