ZATVORENICIMA REKLI DA ĆE BOŽIĆ I NOVU GODINU PROVESTI U CRKVI: Njihova reakcija pogodila je sve!

Autor:

Razonoda

26.12.2023

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri žene i muškarac dobili su priliku da se ponovo osete delom zajednice

ZATVORENICIMA REKLI DA ĆE BOŽIĆ I NOVU GODINU PROVESTI U CRKVI: Njihova reakcija pogodila je sve!

Foto: shutterstock

Crkva u Traniju, gradu na jugu Italije, primiće tokom praznika petoro zatvorenika kako bi mogli da malo uživaju u prazničnom veselju dok su na uslovnom otpustu.

Četiri žene, od kojih su tri iz oblasti grada Barija, a jedna iz Tunisa, i jedan Italijan provešće ostatak praznika izvan svojih ćelija, zahvaljujući dogovoru koji su postigli zatvor i lokalna crkva Svetog srca.

Pomoćni sveštenik u zatvoru Don Rafaele Sarno rekao je da je petoro zatvorenika već uživalo na "toplom prijemu" na božićnim misama, prenosi italijanska Ansa.

- Imati ih ovde znači dati im malo spokoja, posebno u ovim danima u godini, u kojima osećaj da ste voljeni skoro da postaje potreba - rekao je on.

On je dodao da su zatvorenici tokom mise osetili "toplinu izraženu aplauzom ohrabrenja" i zaplakali od radosti.

Ovo nije prvi put da crkva u gradiću Traniju izlazi u susret zatvorenicima. I prošle godine su sveštenici daleko više nego ikada pre dolazili da pričaju s njima pokušavajući da im olakšaju dane iza rešetaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading