RADONJIĆU ZADAO SEDAM UBODA, OD KOJIH ČETIRI U LEĐA: Igor Babić osuđen na 13 godina robije zbog ubistva u Lazarevcu

Autor:

Hronika

24.08.2024

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Radonjić je nakon sedam uboda iskrvario i preminuo

RADONJIĆU ZADAO SEDAM UBODA, OD KOJIH ČETIRI U LEĐA: Igor Babić osuđen na 13 godina robije zbog ubistva u Lazarevcu

Foto: Shutterstock

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Igora Babića na kaznu zatvora od 13 godina zbog ubistva Dragana Radonjića 13. aprila 2020. godine u Lazarevcu.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane žalbe tužilaštva i branioca okrivljenog i potvrdio prvostepenu presudu, dok je žalba okrivljenog odbačena kao neblagovremena, objavljeno je na sajtu tog suda.

Babić je osuđen za krivično delo ubistvo jer je 13. aprila 2020. godine u stanju bitno smanjene uračinljivosti, ali ne bitno, lišio života Dragana Radonjića.

Već jednom ukinuta presuda

Apelacioni sud u Beogradu u februaru 2023. godine usvojio je žalbu Igora Babića, optuženog za ubistvo Dragana Radonjića 13. aprila 2020. u Lazarevcu, kao i njegovog branioca i ukinuo presudu kojoj je on bio osuđen na 13 godina zatvora. Drugostepeni sud, naložio je novo suđenje Babiću i produžio mu pritvor.

- Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka s obzirom na to da o odlučnim činjenicama u obrazloženju nisu dati dovoljno jasni i argumentovani razlozi kao i zbog toga što se zaključci prvostepenog suda zasnivaju na posrednim dokazima. Ovakvo zaključivanje prvostepenog suda se ne može prihvatiti kao nesumnjivo logično s obzirom na to da se iz ovakvog procesa izostavlja razlog nastanka povreda okrivljenog kritičnom prilikom usled kojih su nastali tragovi krvi na maramicama, a u sklopu činjenica da u kući pokojnog nisu pronađeni DNK tragovi okrivljenog, a da je veštačenjem utvrđeno da se pokojni nije branio - navodi se u odluci Apelacionog suda.

Navedeno se odnosi i na zaključak prvostepenog suda da prihvati deo odbrane da je kritičnom prilikom okrivljeni nosio rukavice, a u pogledu posrednog zaključivanja osnovano se ukazuje i na nelogičnost zaključka da je okrivljeni nakon lišenja života pokojnog uzeo njegov telefon kako bi prikrio dokaze i da zaključao ulazna vrata kuće sa spoljašnje strane, a ključeve poneo sa sobom.

 

On je došao kod njega u kuću i ubo ga sedam puta, dok je imao hirurške rukavice, a Radonjić potom pao na pod, nakon čega je od zadobijenih povreda preminuo.

Babić je nakon toga uzeo mobilni, zaključao ulazna vrata, ključeve poneo sa sobom i prilikom odlaska odbacio maramice i deo hirurške rukavice koje su pronađene, a usled nanetih ubodina došlo je do iskrvarenja i nastupanja smrti kod Dragana Radonjića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading