"ZAJEDNO SU PILI, PA SE POSVAĐALI I POTUKLI" Novi detalji ubistva u Bačkom Gradištu

Autor:

Hronika

21.06.2024

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani su potvrdili da su ih viđali zajedno na dan ubistva, te da je do sukoba došlo iznenada, verovatno pod uticajem alkohola

"ZAJEDNO SU PILI, PA SE POSVAĐALI I POTUKLI" Novi detalji ubistva u Bačkom Gradištu

Foto: shutterstock

Policija

U Bačkom Gradištu, mali gradić u blizini Bečeja, dogodio se tragičan incident koji je rezultirao smrću šezdesetogodišnjeg muškarca. Incident se desio nakon što su se trojica muškaraca, R. P. (28), sedamnaestogodišnjak iz okoline i žrtva, navodno posvađali i potukli nakon druženja uz alkohol u četvrtak.

Meštani su potvrdili da su ih viđali zajedno tog dana, te da je do sukoba došlo iznenada, verovatno pod uticajem alkohola. Nakon tuče, šezdesetogodišnjak je nađen mrtav na ulici od strane jednog od sugrađana koji je odmah pozvao policiju.

Policija je brzo reagovala i uhapsila R. P. i sedamnaestogodišnjaka zbog sumnje da su izazvali smrt šezdesetogodišnjaka. R. P. je zadržan u pritvoru do 48 sati i biće priveden tužiocu u Zrenjaninu uz krivičnu prijavu, dok će sedamnaestogodišnjak biti sproveden na saslušanje pred sudiju za maloletnike Višeg suda u Zrenjaninu.

- Oni se poznaju i u četvrtak su se družili i pili. Međutim, kako se priča, u jednom momentu su se posvađali i potukli. Verovatno je sukobu kumovao alkohol i došlo je do tragedije. Beživotno telo stradalog šezdesetogodišnjaka pronašao je na ulici jedan sugrađanin i pozvao policiju - kazao je sagovornik "Dnevnika".

Šta raditi u slučaju pronalaska beživotnog tela?

Pronalaženje beživotnog tela može biti veoma emotivno i stresno iskustvo. Ako se nađete u takvoj situaciji, sledite ove korake:

Pozovite hitnu pomoć: U većini zemalja, pozivanje hitne pomoći (broj 112 ili lokalni hitni broj) prvi je korak. Obavestite ih o situaciji i pratite njihove instrukcije.

Ne dirajte telo: Ostanite smireni i ne pokušavajte dirati ili pomerati telo. Postoji mogućnost da su prisutne forenzičke ili medicinske činjenice koje bi mogle biti bitne za istražitelje.

Obavestite policiju: Ako niste već obavestili policiju, učinite to odmah. Oni će pokrenuti istragu i preduzeti dalje korake prema potrebi.

Ostanite na mestu događaja: Ako je to moguće, ostanite na mestu događaja dok ne stignu hitna pomoć i policija. Važno je da ne menjate ništa na mestu događaja kako biste sačuvali integritet scene.

Potražite podršku: Pronalaženje beživotnog tela može biti traumatizirajuće iskustvo. Potražite podršku od prijatelja, porodice ili stručnjaka za mentalno zdravlje kako biste obradili svoja osećanja i reakcije.

Saradnja sa vlastima: Saradnja sa vlastima i pridržavanje njihovih instrukcija ključni su u ovakvim situacijama. Ako imate informacije koje bi mogle pomoći u istrazi, podelite ih s odgovarajućim autoritetima.

Nemojte se libiti zatražiti pomoć ako vam je potrebna. Postoje organizacije i resursi koji pružaju podršku onima koji su svedoci ili se suočavaju s traumatičnim događajima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading