PALI DILERI U SOMBORU?! U stanu nađena oprema, droga, vagice i novac

Autor:

Hronika

21.06.2024

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom pretresa, policija je kod A. Dž. pronašla 200 grama materije za koju se sumnja da je droga.

PALI DILERI U SOMBORU?! U stanu nađena oprema, droga, vagice i novac

Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su A. Dž. (29) i A. V. (24) iz Sombora zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Tokom pretresa, policija je kod A. Dž. pronašla 200 grama materije za koju se sumnja da je amfetamin. U stanu koji koriste osumnjičeni, pronađeno je još oko 430 grama praha nalik na amfetamin, oprema za proizvodnju droge, dve digitalne vagice, kao i 900 evra i oko 60.000 dinara, za koje se sumnja da potiču od prodaje narkotika.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Somboru.

Amfetamin je sintetička supstanca koja deluje kao stimulans centralnog nervnog sistema. Poznat je po svojim efektima koji uključuju povećanje budnosti, energije i koncentracije, kao i smanjenje umora i apetita. U medicinskoj praksi, amfetamini se koriste za lečenje poremećaja pažnje s hiperaktivnošću (ADHD) i narkolepsije.

Međutim, amfetamin se često zloupotrebljava zbog svojih euforičnih efekata, što može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući:

  • Psihičke posledice: Zavisnost, anksioznost, paranoja, halucinacije i agresivno ponašanje.
  • Fizičke posledice: Povišen krvni pritisak, ubrzan rad srca, povećana telesna temperatura, gubitak apetita, nesanica, tremor i konvulzije.
  • Hronične posledice: Dugotrajna upotreba može dovesti do trajnih oštećenja mozga, srca i drugih organa.

Zbog ovih potencijalnih rizika, amfetamini su strogo kontrolisani zakonom u mnogim zemljama, uključujući Srbiju, gde je neovlašćena proizvodnja, distribucija i upotreba opojnih droga ozbiljno krivično delo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading