UŽAS NA VRAČARU: Drogirani vozač pokosio majku sa detetom na pešačkom prelazu! NEMA NI DOZVOLU!

Autor:

Hronika

19.06.2024

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vožnja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci je gorući problem.

UŽAS NA VRAČARU: Drogirani vozač  pokosio majku sa detetom na pešačkom prelazu! NEMA NI DOZVOLU!

Foto: Shutterstock

Vozač bez dozvole i kako se sumnja, pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, na pešačkom prelazu u beogradskoj opštini Vračar oborio je majku sa detetom, koji su tom prilikom lakše povređeni, saopštio je danas Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

On je u izjavi za RTS rekao da je 22-godišnji vozač sinoć, oko 19 sati na pešačkom prelazu u Mileševskoj ulici oborio majku koja je gurala kolica sa detetom.

Majka i dete su lakše povređeni, naveo je Radenković.

Radenković je rekao da prvi podaci policije, koja pojačano kontroliše saobraćaj u okviru međunarodne akcije "Roadpol", pokazuju da je vozač bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

"Na svu sreću nezgoda je prošla sa lakšim telesnim povredama i za majku i dete. Prvi podaci pokazuju da vozač bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a to će biti utvrđeno u daljoj istrazi", naveo je Radenković.

Policija do kraja nedelje, u okviru akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članicama organizacije "Roadpol", kontroliše vožnju pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Vožnja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci je gorući problem

Saobraćajna policija u prvih pet meseci isključila je iz saobraćaja oko 20.000 vozača pod dejstvom alkohola i oko 1.500 pod dejstvo psihoaktivnih supstanci.

"Kada je reč o alkoholu, brojke su na nivou kao i prethodnih godina. Vožnja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci je gorući problem i u Evropi i Srbiji, 1.500 prekršaja je za trećinu više nego prošle godine", naveo je Radenković.

On je rekao i i da se više nezgoda dešava tokom leta, zbog gužvi u saobraćaju, kao i da statistika iz prethodnih godina pokazuje da na putevima na dnevnom nivou u letnjim mesecima poginu najmanje dve osobe.

"Apelujemo na građane da poštuju saobraćajne propise, pogotovo roditelji koji voze decu na odmore", istakao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading