SLEDI SUSRET KOSTE I PEDAGOGA? Sukob sa majkom monstruma zbog mejla! Evo kada će razredna stati pred sudiju!

Autor:

Hronika

21.06.2024

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važan detalj uzroka masakra u "Ribnikaru" mogao bi da bude obelodanjen nakon svedočenja pedagoškinje pomenute škole!

SLEDI SUSRET KOSTE I PEDAGOGA? Sukob sa majkom monstruma zbog mejla! Evo kada će razredna stati pred sudiju!

Foto: ST/Branimir Brana Jovanović, Shutterstock, Printscreen

Na jučerašnjem ročištu u Višem sudu, stručni saradnik i pedagog beogradske OŠ "Vladislav Ribnikar", Jelena Vujičić, iznela je svoje svedočenje u vezi sa tragedijom koja se dogodila 3. maja prošle godine, kada je Kosta K. (14) ubio devet učenika i radnika obezbeđenja. Ona je negirala tvrdnje majke optuženog dečaka da je sa njim razgovarala o promeni smene, ističući da nije imala prilike da lično upozna Kostu i individualno radi sa njim.

Jelena Vujičić je istakla da nikada nije bilo reči o problematičnom ponašanju Koste ili učešću u incidentima, te da je čula samo pohvale o njemu na sastancima sa ostalim nastavnicima. Slično tome, svedočenje psihologa škole, Lidije Maksić, naglasilo je da nisu postojali znaci koji bi upućivali na ovakav strašan događaj, te da nakon detaljne analize nisu pronađeni propusti koji bi ih alarmirali na zločin koji će se dogoditi.

Advokat Snežana Dunjić, punomoćnik porodice Dukić, imala je mnogo pitanja za pedagoga i detaljno je obrazložila svaki propust u njenom radu, koje je nakon događaja utvrdila vanredna inspekcija Ministarstva prosvete Srbije. Takođe, predložila je veštačenje kase u kojoj je navodno držano oružje i municija, kao i veštačenje Koste i dostavljanje audio snimaka poziva i iskaza u tužilaštvu stručnjacima koji će raditi veštačenje.

Naredno ročište zakazano je za 27. septembar, kada bi trebalo da budu ispitani školski policajac, Milica Stanković, kao i razredni starešina odeljenja u koje je išao Kosta, nastavnica Dragana Tomić. U ranijim saopštenjima advokat Marina Ivelja je navela da roditelji optuženog neće svedočiti u ovom postupku jer "nisu u stanju da iznose odbranu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Tanja

21.06.2024 13:35

Naše dece nema zauvek i čika Dragana. Smeju nam se ,toliko ih ne zanima zločin njihovog najmlađeg masovnog ubice na svetu. Oni misle da su van sistema i zakona, da im niko ne može ništa. Samo gledaju da pobegnu u London ili na Havaje ili u Ukrajinu.

Odgovori 17 4
NN

22.06.2024 00:31

ŠAMARČINA ZA DIVU, DA OSTANE BEZ ZUBA!!!

Peca

22.06.2024 01:08

Svi ti propusti zaposlenih u školi gde idu deca SNS " elite," kojoj pripadaju i Kecmanovići su zanemarljivi prema propustima1. Onog koje dao toliko oruzje ( bar 5 licenci za 5 komada oružja plus municija Kako se zove imenom i prezimenom taj ko mu je dao dozvole ? Dalje, niko nije kontrolisao da li ovaj drži to oružje kako treba a taj se NE proziva 2. Država ništa nije promenila što se tiče zakona o streljanama. Kako je moguće da on sa 13 godina ne može krivično da odgovara A može da udjete u streljani, koristi vatreno oružje i puca u pokretne mete. Ako je to bila rupa u zakonu do tog 3. Maja 23. Zašto nisu doneli nove zakone. Li ih nije briga. Zašto se. Nisu ukinuli rijaliti programi. Oni takodje imaju po gradjanstvo štetne efekte.

Odgovori 15 2
Natasa

26.06.2024 17:29

@Peca - Sve iz kuće , roditelja