SRUŠIO SE KARTEL KAO KULA OD KARATA: Policija u munjevitoj akciji uhapsila trojicu zbog TRGOVINE LJUDIMA! (VIDEO)

Autor:

Hronika

12.06.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, uhapsili su pripadnike kriminalne grupe S. S. (1978), P. D. (1999) i Đ. Lj. (1995), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.

SRUŠIO SE KARTEL KAO KULA OD KARATA: Policija u munjevitoj akciji uhapsila trojicu zbog TRGOVINE LJUDIMA! (VIDEO)

Foto: MUP

Sumnja se da su oni, od februara do juna ove godine, iskoristivši teške uslove u kojima je živela, vrbovali dvadesetogodišnju devojku da se bavi prostitucijom, kako bi stekli protivpravnu imovinsku korist.

S. S. je, kako se sumnja, najpre stupio u emotivnu vezu sa oštećenom kako bi uticao na njenu svest i volju i na taj način je vrbovao da se bavi prostitucijom, a potom angažovao Đ. Lj., koji je, kako se sumnja, na internetu oglašavao pružanje seksualnih usluga, dok je osumnjičeni P. D. prevozio oštećenu i predavao je korisnicima seksualnih usluga - navode iz MUP-a.

Sumnja se da je novac stečen na ovaj način preuzimao S. S. 

Policija je pretresom stanova osumnjičenih pronašla više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i manju količinu bele praškaste materije koja je poslata na veštačenje. 

S. S., P. D. i Đ. Lj. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsećamo, javno tužilaštvo za organizovani kriminal je danas 12. juna 2024. godine podiglo optužnicu protiv devet okrivljenih i to: Ljubomira Romanova, Milke Radosavljević, Entonija Radosavljevića, Irene Radosavljević, Laure Radosavljević, Mirke Nikolić, Biljane Radosavljević, Roberta Konovalov i Cristijana Jovanovića koji se terete za izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela pranja novca i navođenja na overavanje neistinitog sadržaja.

- Okrivljeni se terete da su novac koji je potekao iz kriminalne delatnosti okrivljenog Ljubomira Romanova po Ujedinjenom Kraljevstvu i kriminalnom delatnošću okrivljenog Roberta Konovalova po Švajcarskoj ulagali u kupovinu većeg broja luksuznih nepokretnosti kao i kupovinu većeg broja skupocenih vozila ili drugih pokretnih stvari čime su u legalčne novčane tokove ulagali nelegalan novac u iznosu od minimum 2.422.255,00 evra - navodi se u saopštenju.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading