ČETVORICA DRUGARA ZAJEDNO OTIŠLA U SMRT: Džipom sleteli sa puta u potok - Dve godine od tragedije

Autor:

Hronika

25.06.2024

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Proći će sve, ali duša, obraz i ono što je dobro ostaju zauvek."

ČETVORICA DRUGARA ZAJEDNO OTIŠLA U SMRT: Džipom sleteli sa puta u potok - Dve godine od tragedije

Foto: printskrin/instagram/192_rs/RINA

Četvprica mladića poginula kod Čačka

Pre tačno dve godine, četvorica mladića iz Čačka izgubila su živote u stravičnoj nesreći na putu Gojna Gora - Čačak. Ognjen Vasiljević (19), Ivan Stančić (19), Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20) vraćali su se kući iz sela Jančić gdje su slavili rođendan jedne drugarice.

Vozeći džip "Suzuki Vitara", Ognjen je izgubio kontrolu nad vozilom na izlazu iz sela Jančić. Vozilo je prešlo u suprotnu traku, sletelo s puta, prevrnulo se i upalo u potok Jovac, nedaleko od reke Kamenice. Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima nakon proslave, a dubina vode u potoku je bila plitka, što je uzrokovalo da mladići stradaju od posljedica prevrtanja vozila, a ne od utapanja.

- Na izlazu iz sela Jančić, kad su stigli do jednog mosta, Ognjen je u krivini izgubio kontrolu nad džipom, pa je prešao u suprotnu traku i izleteo s puta, nakon čega se vozilo prevrnulo i upalo u potok Jovac, koji se u blizini tog mesta uliva u reku Kamenicu. Taj potok je plitak, svega tridesetak centimetara je dubina vode, pa se mladići nisu udavili, već su nastradali usled tumbanja u vozilu - otkrio je tada sagovornik Informera iz istrage.

Sva četvorica su bila omiljena u zajednici, cenjeni kao dobri mladići i aktivni sportisti. Njihova smrt je bila veliki šok za porodice, prijatelje i čitav grad Čačak. U njihovu čast, na zgradi u centru grada oslikan je mural s njihovim likovima, uz poruku patrijarha Pavla: "Proći će sve, ali duša, obraz i ono što je dobro ostaju zauvek."

Ova tragedija je podsetnik na krhkost života i trajan uticaj koji ostavljamo iza sebe u svojoj zajednici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading