DŽONIĆ IZGUBIO POSLEDNJU ŠANSU DA SE SPASI DOŽIVOTNE ROBIJE! Ubio i zapalio brata od tetke, njegovu ženu i ćerku zbog para

Autor:

Hronika

10.05.2024

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se i njegov advokat.

DŽONIĆ IZGUBIO POSLEDNJU ŠANSU DA SE SPASI DOŽIVOTNE ROBIJE! Ubio i zapalio brata od tetke, njegovu ženu i ćerku zbog para

Foto: Facebook

Goran Džonić osumnjičen da je ubio porodicu Đokić

Goran Džonić, penzionisani vatrogasac iz sela Moravac kod Aleksinca, koji je 9. februara ove godine pravosnažno osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva tročlane porodice Đokić, odustao je od podnošenja vanrednog pravnog leka na ovu sudsku odluku. Na taj način je izgubio poslednju priliku da promeni svoju sudbinu i nastaviće da izdržava kaznu doživotnog zatvora u Kazneno-popravnom zavodu Zabela, gde je stupio na izdržavanje kazne 14. februara.

Njegov branilac po službenoj dužnosti, advokat Biljana Pešić, koja je odmah nakon donošenja pravosnažne presude najavila podnošenje zahteva za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu Srbije, potvrdila je da to ipak nije učinila.

- Kao branilac bila sam spremna da nastavim postupak podnošenjem vanrednog pravnog leka protiv pravnosnažne presude. Međutim, za to nisam dobila saglasnost mog klijenta pa zahtev za zaštitu zakonitosti nisam ni podnela - rekla je Pešić za Telegraf.

I dalje je nepoznato, zbog čega je Džonić, koji od hapšenja tvrdi da je nevin, nije nastavio borbu protiv sudske odluke koja ga je smestila iza rešetaka do kraja života.

Goran Džonić je osuđen zbog strašnog zločina koji je počinio noću između 26. i 27. septembra 2021. godine. Ubio je svog brata od tetke, Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu dvadesetpetogodišnju ćerku Lidiju. Džonić je zaustavio porodicu dok su se vraćali iz posete Goranovoj majci. Lažno ih je zamolio da ga odvezu do mesta zvanog "Dudine Bare" na obali Morave, tvrdeći da tamo mora sipati gorivo u motocikl. U vozilu je ubio brata jednim hicem, a zatim je pucao na suprugu i ćerku. Nakon toga, njihova tela je polio benzinom, odvukao u obližnju jamu i prekrio daskama. Uzima novac koji je Goran čuvao u automobilu, a zatim ga pali. Skuterom koji je prethodnog dana ostavio na tom mestu vraća se u Moravac i u kući svog sina Stefan sakriva ukraden novac.

Verica Đokić, Goranova snaha, odmah prijavljuje nestanak porodice na zahtev Goranove majke Stojanke, koja se zabrinula jer nije mogla da ih dobije na telefon. Policija je 2. oktobra pronašla spaljeno vozilo porodice Đokić u selu Donja Trnava, a istog dana su pronađena i njihova ugljenisana tela u jami na obali Južne Morave u selu Moravac. Dvadeset dana kasnije, Goran Džonić, njegovi sinovi Milan i Stefan, te braća Kostadin i Aleksandar Milošević, koje je lažno optužio da su mu bili saučesnici, bivaju uhapšeni. Nakon pet meseci provedenih u pritvoru, svi su pušteni jer je utvrđeno da je Džonić počinio zločin sam.

Džonić je prvostepenom odlukom 13. juna 2023. godine osuđen na doživotnu robiju zbog teškog ubistva iz koristoljublja i nedozvoljenog držanja oružja. Njegov branilac, Biljana Pešić, podnosi žalbu, ali je Apelacioni sud pravosnažno osuđuje na istu kaznu, s pravom na uslovnu slobodu posle 27 godina.

Tokom suđenja je utvrđeno da je Džonić rodbinu ubio radi pljačke. Ukrao je iz bratovog automobila 1.380.000 dinara, 27.130 evra, 3.940 švajcarskih franaka i 1850 dolara. Odmah nakon zločina, vratio je rođaku 10.000 evra koje je pozajmio kako bi otplatio sinovljevu kuću, gde je sakrio ostatak ukradenog novca.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading