ČAK 6.694 POLICAJACA BRINE O BEZBEDNOSTI KINESKOG PREDSEDNIKA DOK JE U SRBIJI! Formiran operativni štab za praćenje posete Sija! EVO KAKO TO SVE IZGLEDA! (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.05.2024

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Dačić je naglasio da su preduzete najviše moguće mere bezbednosti, a samim tim i formiranje operativnog štaba ima za cilj da koordinira sve aktivnosti i osigura da poseta protekne bezbedno i bez ikakvih incidenata

ČAK 6.694 POLICAJACA BRINE O BEZBEDNOSTI KINESKOG PREDSEDNIKA DOK JE U SRBIJI! Formiran operativni štab za praćenje posete Sija! EVO KAKO TO SVE IZGLEDA! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Poseta kineskog predsednika Si Đipinga Srbiji izazvala je veliku pažnju javnosti, kako zbog istorijskog značaja same posete, tako i zbog masovnih mera bezbednosti koje su preduzete povodom ove važne diplomatske posete.

 

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je da je formiran operativni štab MUP-a kako bi se obezbedila poseta predsednika Si Đipinga, a da je angažovano čak 6.694 policijska službenika radi garantovanja bezbednosti tokom njegovog boravka u Srbiji.


Saobraćajne restrikcije, kontrola javnih okupljanja i posebne mere nadzora biće sprovedene tokom posete, kako bi se osigurala potpuna bezbednost kineskog predsednika i svih učesnika tokom njegove posete. Ova poseta se smatra krunom politike koju Srbija vodi, a posebno je istaknuto da je ova poseta od istorijskog značaja za Srbiju.

Ministar Dačić je naglasio da su preduzete najviše moguće mere bezbednosti, a samim tim i formiranje operativnog štaba ima za cilj da koordinira sve aktivnosti i osigura da poseta protekne bezbedno i bez ikakvih incidenata. Očekuje se da će ova poseta kineskog predsednika biti od velikog značaja za dalje unapređenje odnosa između Srbije i Kine.

 

- Poseta predsednika NR Kine Si Đinpinga je od istorijskog značaja za Srbiju i predstavlja krunu jedne uspešne politike koju Srbija vodi na čelu sa predsednikom @buducnostsrbijeav. Ministarstvo unutrašnjih poslova, uživo iz operativnog štaba MUP-a, svim snagama pruža podršku u realizaciji ove istorijski značajne posete. Živelo čelično 🇷🇸🇨🇳 prijateljstvo! - naglasio je ministar policije Ivica Dačić, javljajući se iz operativnog štaba MUP-a.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading