"UVEK SAM IGRAO LUDAKE I PSIHOPATE": Emotivna ispovest Dragana Petrovića Peleta! Mnogi su ga MRZELI, a OVAJ DOGAĐAJ je obeležio njegovo detinjstvo!

Autor:

Zabava

07.05.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Petrović je otkrio i kako je dobio nadimak po kojem je postao prepoznatljiv u glumačkim krugovima i celokupnoj javnosti.

"UVEK SAM IGRAO LUDAKE I PSIHOPATE": Emotivna ispovest Dragana Petrovića Peleta! Mnogi su ga MRZELI, a OVAJ DOGAĐAJ je obeležio njegovo detinjstvo!

Foto: youtube printscreen

Dragan Pele Petrović, istaknuti glumac sa preko 70 nezaboravnih uloga, nije samo umetnik čije se izražavanje proteže kroz godine bogate karijere, već i profesor čiju strast prema glumi dele i njegovi studenti.

Zbog teških uloga u kojima je često igrao Pele kaže da su ga ljudi bukvalno mrzeli.

Stalno mi daju uloge psihopata, ludaka, pokvarenjaka. Uleteo sam tako u jedan fah, ali ponekad pomislim da bi mogli da budu maštovitiji i da ne moraju sve da urade na prvu loptu, nego da rade malo iz kontre. Ako ti se neko učini da ti liči na đavolka, nemoj stalno da mu daješ da igra đavolka, gledaj malo širu sliku - rekao je Pele svojevremeno gostujući na K1 .

Legendarni glumac je otkrio da je rođen naopačke i da je kao dete bio veoma nestašan.

Republika

Foto: ATA Images

 

Rođen sam naopačke, na noge. Bio sam jako nestašan, već u šestoj godini sam tražio cigarete poštaru. Otac me svako jutro vodio kod babe i dede na Dušanovac, a tamo u komšiluku su bili braća Romi i oni su svi pušili. Meni je to bilo zanimljivo, pa sam od dede tražio cigarete da probam i ja. Naravno da mi ih nije dao, a onda sam morao da se snalazim. Poštar mi je bio jedina solucija. Odbio me jedno dva puta, što je mene jako naljutilo, pa sam mu psovao majku, to sam takođe pokupio sa ulice i on čovek šta će, da mi cigaretu i ja je zapalim. Kada je deda saznao, pitao je  poštara da li je normalan? On mu je čovek objasnio da mu svaki dan psujem majku i da nije imao kud - ispričao je Pele anegdotu iz detinjstva i dodaje da nije ponosan na to.

Petrović je otkrio nekoliko pikantnih detalja iz svog detinjstva, ali i kako je stekao nadimak Pele, po kome ga je javnost upamtila. 

Republika

Foto: Republika

Olga Odanović

 
- U srednjoj školi stekao sam nadimak koji mi je ostao i kasnije. Oni koji su osmislili izmislili taj nadimak s poštovanjem su izgovarali to "Pele" i onako gazili po tome. Bio sam loš u fudbalu, što je izazivalo podsmeh - izjavio je legendarni glumac.

 

Već decenijama je u braku sa koleginicom Olgom Odanović sa kojom ima dvoje dece. Upoznali su se tokom studija, a ona je svojevremeno izjavila, kako je već pri prvom susretu Pele znao da je ona žena njegovog života. U emisji "Prvi red", Pele je rekao da se ne slaže sa njenom konstatacijom.

Ona preteruje jer nije to baš tako brzo bilo. Ja joj dajem za pravo jer je ona ipak dama, pa neka bude da je tako - rekao je tada Pele.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading