BAČEN MOLOTOVLJEV KOKTEL NA LOKAL U PROKUPLJU: Muškarac pokušao da pobegne, policija ga sustigla i uhapsila

Autor:

Hronika

28.03.2024

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije jasno šta je bio motiv ovog napada

BAČEN MOLOTOVLJEV KOKTEL NA LOKAL U PROKUPLJU: Muškarac pokušao da pobegne, policija ga sustigla i uhapsila

Foto: shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju su uhapsili D. J. (30) iz okoline Stare Pazove zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Sumnja se da je on sinoć bacio "molotovljev koktel" na jedan lokal u Prokuplju, nakon čega je pokušao da pobegne, ali ga je policija ubrzo sustigla i uhapsila, saopštila je Policijska uprava Prokuplje, prenosi Alo.

Iako prilikom ovog incidenta niko nije povređen, D. J. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju. Ovakvi slučajevi izazivanja opšte opasnosti su ozbiljna krivična dela koja zahtevaju adekvatnu reakciju nadležnih organa.

Molotovljev koktel je vrsta improvizovane zapaljive naprave koja se obično sastoji od flaše napunjene zapaljivim materijalom poput benzina ili benzina s uljem, s komadom tkanine umočenim u isti materijal koji služi kao fitilj. Kada se baci, tkanina se zapali i zapaljuje sadržaj flaše. Ova naprava se često koristi u političkim protestima ili u sukobima, ali je ilegalna i izuzetno opasna.

Važno je napomenuti da je proizvodnja, posedovanje i upotreba Molotovljevih koktela protivzakonita u većini jurisdikcija zbog opasnosti od ozbiljnih povreda ili smrti koje mogu izazvati po ljude i imovinu. Umesto nasilnih reakcija, uvek je preporučljivo tražiti mirne i zakonite načine izražavanja stavova i rešavanja sukoba.
 

Još uvek nije jasno šta je bio motiv ovog napada na lokal u Prokuplju, ali incidenti ovakve prirode uvek izazivaju zabrinutost u lokalnoj zajednici i zahtevaju brzu reakciju kako bi se očuvala javna bezbednost i mir građana.

 

Očekuje se da će lokalna zajednica osuditi ovakav čin i pružiti podršku nadležnim organima u sprovođenju istrage i suđenja. Važno je da se ohrabre svedoci da pruže informacije koje mogu pomoći u rasvetljavanju ovog slučaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading