ŠOK: Australijanac ima priliku da se izjednači sa Novakom - samo jedna pobeda ga deli od istorijskog ostvarenja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.04.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li uspeti u nameri?

ŠOK: Australijanac ima priliku da se izjednači sa Novakom - samo jedna pobeda ga deli od istorijskog ostvarenja!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Aleks De Minor

Ovosezonski Masters u Madridu stigao je do drugog kola, a upravo navedena runda može dvadesetpetogodišnjeg australijskog tenisera baciti u epicentar sportskih interesovanja.

Naime, nedavno je Aleks de Minor na turniru u Barseloni, takođe u drugom kolu savladao Španca Rafaela Nadala bez većih problema u dva seta 7:5, 6:2, a dvojica tenisera će se i na Mastersu u Madridu sastati, takođe u drugom kolu.

Ukoliko trenutno 11. igrač planete savlada špansku tenisku legendu, zabeležiće ostvarenje koje je do sada pošlo za rukom samo dvojici tenisera. U slučaju trijumfa nad Nadalom, Australijanac će postati tek treći teniser koji je u jednoj sezoni dva puta savladao Španca na šljaci.

Do sada je to pošlo za rukom Novaku Đokoviću i to dva puta 2011. i 2015. godine, doke je iste 2015. godine to učinio i Fabio Fonjini.

Foto: Tanjug/AP

Aleks de Minor je nedavno počistio Španca sa terena

 

Rafael Nadal je započeo turnir u Madridu impresivnom pobedom nad Amerikancem Darvinom Blankom, ostvarivši ubedljiv trijumf rezultatom 6:1, 6:0. Ovo njegovo upečatljivo izdanje dodatno povećava tenziju pred naredni meč sa Australijancem.

Potpuno je jasno da će De Mior imati dodatni motiv u duelu sa Rafaelom Nadalom, jer svakako se ne dešava svaki dan da se barem u nekoj kategoriji budeizjednačen sa najboljiim teniserom sveta kakav je Novak Đoković.

Kada je reč o nastavku takmičenja, bolji iz duela De Minora i Nadala u trećoj rundi će odmeriti snagu sa boljim iz duela Pedra Kaćina i Frensisa Tijafoa.

Da podsetimo, Masters u Madridu na programu je od 23. aprila do 5. maja, a titulu brani Karlos Alkaraz koji trijumfovao u dva poslednja izdanja turnira u španskoj prestonici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading