"NE TUŽIMO IH DA BISMO NAPLATILI NAŠU BOL, ONA NEMA CENU!" Majka devojčice koju je Kosta Kecmanović ubio u "Ribnikaru" izrevoltirana: Sve nas boli što su rekli da NISU KRIVI!

Autor:

Hronika

26.02.2024

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno je naglasila da je najveća bol za sve porodice žrtava činjenica da se porodica optuženog dečaka izjasnila kao nevin.

"NE TUŽIMO IH DA BISMO NAPLATILI NAŠU BOL, ONA NEMA CENU!" Majka devojčice koju je Kosta Kecmanović ubio u "Ribnikaru" izrevoltirana: Sve nas boli što su rekli da NISU KRIVI!

Foto: ST/Branimir Brana Jovanović, facebook

Ninela Radičević, čija je ćerka Ana Božović tragično nastradala u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu 3. maja prethodne godine, izrazila je negodovanje povodom izjava advokata porodice dečaka koji je počinio ubistvo, Kecmanovića, o imovinskom stanju njihove porodice, smatrajući to sramotnim i neprimerenim. Posebno je naglasila da je najveća bol za sve porodice žrtava činjenica da se porodica optuženog dečaka izjasnila kao nevin.

Ninela Radičević navela je da to što je suđenje u krivičnom postupku zatvoreno za javnost ide na ruku porodici Kecmanović.

- Što se tiče sudskog procesa gde mi tužimo porodicu Kecmanović tu ide sve kako treba. Svedočili su i starije braće i sestre. Imali su potrebu da se i njihov glas čuje. To su za mene heroji! Da deca od 16, 17 godina izađu pred sudiju i pričaju o svojim najdubljim emocijama. To su deca koja su od tog momenta postali veliki ljudi. U jednom momentu naterana su da odrastu - kaže majka ubijene devojčice.

Navela je da je postupak vezan za tragični događaj u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" bio zatvoren za javnost, ali samo u delu koji se odnosio na svedočenje braće i sestara. Ona je izrazila saglasnost s tom odlukom. Takođe, naglasila je da će se o suđenjima roditeljima dečaka koji je izvršio pucnjavu svakako izveštavati i istakla važnost tačnog prenošenja informacija o tim događajima.

- Krivični postupak koje vodi Više javno tužilaštvo je zatvoreno za javnost. Nama znači da to bude javno, mi nemamo šta da krijemo. Ako je proces zatvoren, to ide na ruku odbrani da pušta informacije onako kako želi. Naši punomoćnici neće moći da odgovore na to. Kada je suđenje transparentno onda nema mesta za nagađanja. Porodicama žrtava nikako ne ide na ruku. Meni se čini da to optuženima ide na ruku - kaže Radičević.

Ona dodaje da sve porodice boli to što je porodica Kecmanović izjavila da se ne oseća krivim i odgovornim za činjenje njihovog deteta.

Majka Ane Božović, koja je tragično nastradala, izjavila je kako je postupak majke dečaka odgovornog za pucnjavu, koja je pokušala da prenese svoju imovinu na drugu osobu, ukazao na to da pokušava nešto da sakrije.

- Onda kada čujete reči njihovih branilaca, evo jedna od poslednjih priča je o tome kolika je njihova vrednost imovine i kako oni neće moći da sve te sudske procese finansijski izdrže. I kako je sve ovo besmisleno, parafrazirajći, trošenje novca, jer svaki taj izlazak na sud košta negde oko 30 hiljada evra?! Mene zanima kako se došlo do te cifre? Ja moram da podsetim da je Miljana Kecmanović pokušala da neposredno posle trećeg maja prebaci imovinu na druga lica kako ne bi mogla da se zamrzne ta imovina, kao što se i desilo - navela je ona.

Majka ubijene devojčice rekla je i da je samo pominjanje imovine i količine novca njoj neukusno.

- Meni se čini da je to malo skretanje pažnje javnosti na to. Ja samo moram da objasnim jednu stvar. Mi ne tužimo porodicu Kecmanović da bi naplatili svoju bol, naša bol nema cenu. Tako da sve te priče, strašnih komentara da mi sad kao razmišljamo o novcu, evo ja kažem: "Budi u mojoj koži pola sata pa da vidimo da li ćeš ti uopšte misli o novcu pasti na pamet". Potpuno je besmisleno i sramno što je advokatica uopšte pominjala novac u svemu tome i ne znam ni šta je bila poenta. Evo, meni je jako žao što porodica Kecmanović sve pare daje na advokata. Pa neka nađu, ne znam kako to ide, po službenoj dužnosti advokata koji će da ih brani, sigurna sam da je i to moguće. Mislim, stvarno je sramotno pričati o tome - rekla je mama ubijene Ane Božović.

Traže da se škola zatvori!

- Mi ćemo raditi na formiranju multiudisicplinarnog tima, puno vremena smo utrošili na formiranju tog tima da se uradi projektni zadatak za idejno rešenje. Treći maj je za dva meseca i radi se na idejnom rešenju za obeležavanje trećeg maja - kaže majka ubijene devojčice.

Pokrenuta je inicijativa Viktimološkog društva da se 3. maj proglasi za Dan sećanja na sve nevine žrtve, što majka ubijene devojčice smatra izuzetno značajnim potezom.

- Mislim da je jako važno, kao majci žrtve meni treba samo mir. Sve ovo vas samo dodatno traumatizuje. Treći maj ne sme da se zaboravi i donošenje takve odluke da treći maj bude dan žrtava uopšte, meni to daje nadu - kaže Radičević za beogradsku televiziju.

Advokatica porodice dečaka odgovornog za pucnjavu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", Marina Ivelja, izjavila je nakon jednog ročišta da je imovina porodice vredna 598.500 evra i predložila obustavu parničnog postupka protiv njih dok se ne završi krivični postupak. Međutim, iz izvora bliskih "Blicu" saznaje se da procena imovine porodice Kecmanović nije obavljena u okviru bilo kog od sudskih postupaka vezanih za pucnjavu, pa stoga nije utvrđena tačna vrednost njihove imovine.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Tanja

26.02.2024 11:56

Roditelji najmlađeg masovnog ubice na svetu ponašaju se besramno, bezdušno....kažu da nisu krivi! Gde su kad boli,na grobovima, pomenima naše dece i čika Dragana? Majka najmlađeg masovnog ubice na svetu i dalje bestidno radi u prosveti...renovira stan,letos sa ćerkom krenula na more....a ni 40 dana nije prošlo od kad je njen najmladji masovni ubica na svetu streljao decu i čika Dragana. Otac najmlađeg masovnog ubice na svetu pretio školi..obučavao ga da barata oružjem. Ovo je jedini način da ih sprečimo da ne izvrdaju i što pre pobegnu u London ili na Havaje.

Odgovori 41 11
bbb

26.02.2024 17:55

@Tanja - Ili Pariz, Tanja...postoje i druge destinacije na svetu.

Odgovori 12 9
Coa

26.02.2024 21:54

@bbb - Jedine destinacije koje ce zlo videti su ludnice.

Odgovori 13 4
Zzz

28.02.2024 11:34

@Tanja - Tanja, većina se slaže sa vama, ali stalno isto pišete…Znamo da je u penziji dosadno.

Odgovori 10 6