PLAMEN GUTA DEPONIJU PORED PUTA: Drama kod Zaječara - širi se gust dim! (FOTO)

Autor:

Hronika

23.02.2024

23:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na osnovu dostupnih fotografija, može se primetiti da je požar zahvatio značajnu površinu, stvarajući dramatičan prizor u mraku.

PLAMEN GUTA DEPONIJU PORED PUTA: Drama kod Zaječara - širi se gust dim! (FOTO)

Foto: shutterstock

Na relaciji Zaječar - Paraćin, tačnije na deponiji, izbio je požar koji je izazvao veliku paniku među lokalnim stanovništvom. Prema informacijama sa stranice 192_rs, gust dim se širio oko područja požara, što je izazvalo zabrinutost među građanima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Na osnovu dostupnih fotografija, može se primetiti da je požar zahvatio značajnu površinu, stvarajući dramatičan prizor u mraku.

Šta prvo uraditi u slučaju požara?

Kako je u 80 odsto slučajeva uzrok požara zapravo ljudski faktor, odnosno nepažnja, nemar, nestručno rukovanje i održavanje raznih aparata, preopterećenje električne instalacije, ostavljanje električnih uređaja uključenih bez nadzora, ali i neoprezno odlaganje pepela nakon čišćenja ložišta, vatrogasci savetuju koje sve mere prevencije je neophodno primeniti kako bi se mogućnost izbijanja požar svela na minimum, ali i kako treba postupiti ako požar izbije u stanu, zgradi ili kući. 

Prvo i osnovno pozovite 193 i precizno recite adresu odnosno lokaciju požara, kao i to da li ima ugroženih osoba. Vatrogascima na licu mesta bilo bi poželjno dati što preciznije informacije o rasporedu prostorija kako bi što efikasnije pristupili gašenju, a pre toga omogućiti im nesmetan prolaz. Ukažite im na opasnosti ukoliko ih ima, kao što su na primer boce sa gasom, lakovi... Iskusni vatrogasci napominju da ako ste već napustili stan ili kuću u kojoj je izbio požar da se ne vraćate unutra. Mere prevencije Kako biste predupredili da do požara dođe u kući, ne ostavljajte uključen šporet bez nadzora, grejna tela odvojte od kreveta, fotelja, kada na duže vreme napuštate kuću isključite sve električne uređaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading