"SRCE MI KRVARI, KECMANOVIĆI BESRAMNO PONAVLJAJU ISTO": Majka Eme Kobiljski zgrožena ponašanjem majke i oca dečaka-ubice

Autor:

Hronika

09.02.2024

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve reči kojima se Miljana i Vladimir Kecmanović peru od odgovornosti i krivice za zločin sin, Nini Borović Kobiljski, odzvanjaju stalno u glavi.

"SRCE MI KRVARI, KECMANOVIĆI BESRAMNO PONAVLJAJU ISTO": Majka Eme Kobiljski zgrožena ponašanjem majke i oca dečaka-ubice

Foto: ST/Nemanja Pančić, Printscreen/YouTube

Nina Borović Kobiljski, neutešna majka Eme Kobiljski devojčice koju je dečak monstrum Kosta Kecmanović, 3. maja, ubio uprkos njenim glasnim vapajima da ga zaustavi i da prekine masakr u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"‚ ne može da shvati bezdušnost roditelja maloletnog ubice koju pokazuju od zverstva pa do danas, devet meseci kasnije. 

Porodica Kobiljski uverena je da su roditelji, majka Miljana Kecmanović i otac Vladimir Kecmanovic morali da primete da sa Kostom nešto nije bilo u redu i da je zahtevao lečenje, a poražava ih činjenica da Kecmanovići to negiraju, pravdajući sebe kao roditelje te na saslušanjima uporno ponavljaju da nisu krivi za zločin sina. 

- Sa njihove strane i dalje odzvanja isti odgovor : "Nisam kriv" i "nisam kriva", bez žala zbog loših izbora, bez pokajanja i bez spremnosti za preuzimanje odgovornosti za prava koja su želeli, koja su svojoj slobodi birali i u kojima su uživali. Život su živeli upravo u skladu sa sopstvenim sistemom vrednosti u koji očigledno i dalje veruju- istakla je Nina u svom obraćanju na društvenoj meži Fejsbuk, gde se oglašava kada se skroz slomi od nepravde koju doživljavaju porodice žrtava masakra. 

Facebook, ST/Dragan Kadić

Ema je bila najlepša 

slika i prilika roditelja Nine i Dragana Kobiljski

Majku devojčice koja je u trenutku smrti bila stasala u uzornog devojčurka, odbojkašicu koja je imala velike planove i koja je istrgnuta iz zagrljaja roditelja i mlađe seke dodatno uznemirava što su Kecmanovići angažovali kancelariju advokata poznatog po zastupanju kriminalaca. Odbrana Kecmanovića okrivljuje odgovorna lica iz streljane da su učili Kostu da puca, zanamerujući činjenicu da ga je otac dovodio.  

 - Razlika nakon devet meseci je samo u tome što su sada angažovani i advokati koji će nam kroz iskrivljeno ogledalo vešto opravdavati ove jezive činjenice i pokušati da sakriju suštinu dogođenog zla usvajajući isti šablon klijenata - kriv je neko drugi za moje izbore i moje postupke te će i taj neko drugi snositi odgovornosti za moja prava, ili neće niko u najboljem slučaju - istakla je Nina.

 Od Eme su njeni učili kako se ljubav iskazuje i kako se bezgranično voli. Njena porodica se suočava sa neropisivim bolom, ali uprkos tome majka i otac ubijene devojčice tvrde da im je mržnja strano osećanje. 

- Ne mrzim, čak ni ne prerezirem...Samo sam neutešna, srce mi krvari i beskrajno sam tužna - kazala je Emina majka. 

Foto: ST/Vladimir Lukić

Fotografije devetoro ubijene dece i njihovog čuvara stoje na ulazu na koji su poslednji put ušli živi 3. maja

Slično porodici Kobiljski se osećaju i najbliži srodnici još petoro dece koje je školski drug usmrtio na času istorije gde je ranio još petoro dece i nastavnicu istorije. U masakru, Kecmanović je ubio i školskog čuvara Dragana Vlahovića, dve učenice petog razreda i devojčicu iz sedmog razreda koja se zatekla na holu škole u trenutku njegovog krvavog pira pred kraj prvog časa te kobne srede. 

Zločin je počinio očevim oružjem koje mu je prema optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu otac učinio dostupnim, a pre toga ga je obučavao da puca u pokretne mete. Vladmir Kecmanović se nalazi u pritvoru od masakra, a majka maloletnog zločinca je takođe optužena jer je njen DNK trag nađen na jednom od ispaljenih metaka u školi. 

BONUS VIDEO: 

 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Tanja

09.02.2024 16:25

Obučavali ga roditelji da rukuje oružjem ,oružjem od kuće donetim u školi na času decu i čika Dragana nam streljao najmlađi masovni ubica na svetu. Roditelji najmlađeg masovnog ubice na svetu bezdušno kažu da nisu krivi. Angažuju advokate ,timove za koje je majka najmlađeg masovnog ubice na svetu veštačila? Prete,provociraju, smeju se bolu... Majka najmlađeg masovnog ubice na svetu i dalje besramno radi u prosveti! Sestra najmlađeg masovnog ubice na svetu sipala domestos drugarima u sok! Vaspitali najmlađeg masovnog ubice na svetu i bez empatije,ljubomornog zavidnog,bezdušnog po svom uzoru od kog ne odustaju. Samo gledaju da izvrdaju i što pre pobegnu u London ili na Havaje.

Odgovori 97 41
Mira

09.02.2024 23:07

@Tanja - Tako je Tanja. Vi ste sprej Raid za insekte jer podsecate na zlocin koji bi pocinioci rado gurnuli pod tepih.

Odgovori 41 26
Mile

09.02.2024 16:50

Psihopate roditelji i maloletni ubica.

Odgovori 75 25
Zdravka

10.02.2024 13:53

Oni možda nisu povukli obarač i možda i da nije išao streljanu ne bi se izbeglo što je uradio .Odgovornost roditelja je ipak velika i to je samo zbog vođenja u streljanju i dostupnosti oružja ,već što su imali obavezu kao roditelji da osluškuju svoje dete ,da reaguju na njegove promene ,da preispituju svoje vaspitne postupke ,pričaju otvoreno kako u krugu svoje porodice tako i sa psihologom ,pedagog bilo u školi ili van te institucije .Nije sramota zatražiti pomoć stručnog lica pa makar i u vidu saveta ili tretmana ,a posebno to ne bi trebalo da bude sramota nekoga ko je obrazovan čovek .Tu je njihova najveća odgovornost i ispit na kojem su pali kao roditelji i na taj način upropastili ne samo porodice dece koja su ubijena već i sopstvenu porodicu.

Odgovori 72 13