OTKRIVAMO! KO JE MISTERIOZNI ČOVEK KOJI JE U KABINETU ISTORIJE GLEDAO KOSTU DOK JE SEJAO SMRT: Dete-monstrum je pucalo 45 puta na dva metra od njega!

Autor:

Hronika

10.10.2023

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Masakr pomahnitalog dečaka Koste Kecmanovića u kabinetu istorije OŠ "Vladislav Ribnikar" on je preživeo pravim čudom i svedok je u postupku.

OTKRIVAMO! KO JE MISTERIOZNI ČOVEK KOJI JE U KABINETU ISTORIJE GLEDAO KOSTU DOK JE SEJAO SMRT: Dete-monstrum je pucalo 45 puta na dva metra od njega!

Foto: Shutterstock, Printscreen

Student svedok masakra koji je počinio Kosta Kecmanović

Mladić čije ime se u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu čuva u strogoj tajnosti i danas posle pet meseci od masakra u školi na Vračaru, zvanično je jedan od oštećenih.  

Njegova uloga u postupku je vrlo dragocena jer je objektivno kao neko ko dolazi sa strane, posmatrao sve što se desilo u "učionici smrti" - kabinetu istorije na času odeljenja VII/2 i čuo je svaki od 45 pucnjeva u njegovoj neposrednoj blizini, na metar ili dva od njega. 

Foto: ST/Nemanja Pančić, os-ribnikar.edu.rs

Tatjana Stevanović nastavnica istorije koju je Kecmanović teško ranio

- Radi se o studentu istorije koji je bio na praksi za predavača, da uči od starije koleginice, već iskusne nastavnice Tatjane Stevanović kako se postupa sa učenicima i prenosi im se znanje o istoriji čovečanstva. Student nije ni sanjao šta će ga snaći tog jutra, jer kome je moglo pasti na um da će jedan učenik tog dana zapucati na svoj razred i nastavnicu i da će umesto sa olovkom ući u školu sa očevim pištoljima, naoružan "do zuba" - otkriva izvor Republike i Srpskog telegrafa blizak istrazi. 

O tome kako i na koji način je student doslovce uspeo da spase sopstveni život, naš izvor nije želeo da govori zbog daljih istražnih radnji i čitavog postupka, ali ističe da je taj mladi čovek preživeo veliku traumu na koju niko i ne bi mogao ostati imun. 

Student je u slučaju jedan od ključnih svedoka koji je bukvalno za dlaku izbegao smrt od rafala Kecmanovića i prisustvovao stradanju jednog razreda u kojem se u minuti sve okrenulo naopačke i pola razreda je ležalo u lokvama krvi. Neki su u trenu bili nepomični, a neki su se borili za dah. 

Mentorku studenta učenik je pogodio smrtonosnim hicima, ali je na sreću preživela. Ona se i dalje leči i oporavlja, kao i njen učenik Vladimir P. koji je u bolnici u Americi

Više javno tužilaštvo u Beogradu je danas podiglo optužnicu protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, oca i majke Koste Kecmanovića, koji je ubio 10 osoba - osam devojčica, jednog dečaka i školskog čuvara. Dečak ubica je ranio još petoro dece i nastavnicu. 

Foto: Printscreen/TikTok

Vladimir Kecmanović otac dečaka ubice

Njegov otac, po zanimanju radiolog, Vladimir Kecmanović je optužen zbog krivičnog dela "teška dela protiv opšte sigurnosti", pod optužbom da je u periodu od godinu dana pre tragičnog događaja obučavao svog sina od 13 godina da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i pripadajućom municijom, te da gađa u mete u obliku koncentričnih krugova i silueta ljudi, da puni okvir. Tužilaštvo tvrdi da je doktor sina učio i kako da stoji i diše prilikom korišćenja vatrenog oružja.

Foto: google maps, privatna arhiva, drustvene mreze

Miljana Kecmanović majka dečaka ubice smeštenog na Klinici za psihijatriju i neurologiji za decu

Neposredno je danas optužena i Miljana Kecmanović majka dečaka i to zbog krivičnog dela "nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija". Ona se tereti da je neovlašćeno držala municiju, s obzirom na to da je tokom istrage na jednom od metaka koji se nalazio u učionici, na čauri koja je nađena kod vrata, pronađen njen DNK trag. 

Zbog krivičnog dela "davanje lažnog iskaza" neposredno su optuženi i predsednik streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I., kao i instruktor u tom klubu Nemanja M. U optužnici piše da je Ratko I. dao lažan iskaz pred tužilaštvom, kada je ispitivan u svojstvu svedoka u istrazi protiv Vladimira Kecmanovića, tako što je tvrdio da nije video dečaka da puca, već samo jednom kako dotrčava do svog oca koji puca. Tvrdio je da nikad nije upoznao dete, niti bio sa njim na vatrenoj liniji, što je suprotno dokazima.

Okrivljeni Nemanja M. se sumnjiči da je lažno tvrdio da mu nije poznato da li je Vladimir Kecmanović na svoju odgovornost dao sinu da puca, jer on to nije video, a da jeste, sigurno bi ga sankcionisao. Naveo je i da mu nije poznato da li je Vladimir Kecmanović sa nekim dolazio u streljanu, a dokazi su pokazali suprotno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading