OVE DETALJE KOJE JE DANAS IZNEO TUŽILAC REPUBLIKA JE PRVA OBJAVILA: Sve o koferima, pištoljima, streljani u koju je vođen Kosta Kecmanović...

Autor:

Hronika

10.10.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Višeg javnog tužilaštva Nenad Stefanović objavio je danas detalje optužnice za zločin u Ribnikaru i potvrdio dosadašnje pisanje Republike.

OVE DETALJE KOJE JE DANAS IZNEO TUŽILAC REPUBLIKA JE PRVA OBJAVILA: Sve o koferima, pištoljima, streljani u koju je vođen Kosta Kecmanović...

Foto: ST/N. PANČIĆ/printscreen

Oružje Koste Kecmanovića

Kosta Kecmanović, dečak-ubica, koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je ubio devet učenika i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, u krvavi pohod pošao je baš onako kako je portal Republika.rs izveštavao tokom prethodnih meseci.

U Palati pravde danas je održano vanredno obraćanje šefa javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Nenada Stefanovića, koji je potvrdio sva saznanja našeg potala o kojima pišemo od 3.maja.

Pištolj iz kojeg je pucao ubica iz Ribnikara

U telefonu Koste Kecmanovića (13), dečaka-ubice koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" pobio devet školskih drugova i čuvara, a ranio pet đaka i nastavnicu, stručni tim MUP Srbije našao je mnoštvo podataka o načinu na koji je ovaj učenik pripremao masakr. Među njima su i slike pištolja s preciznim karakteristikama.

Republika

Foto: Republika

 

Ovo je još jedan dokaz da je masakr pažljivo pripremao.

Na tim fotografijama su i pištolj zbrojevka šedou 9 mm, koji poseduje njegov otac, i drugi poluautomatski pištolj - pisala je ranije Republika.rs.

Kofer iz koga je uzeo oružje

Kako smo navodili, Kosta je do pištolja kojim je počinio zločin došao tako što ga je sa još jednim oružjem uzeo iz očevih kofera.  Prvi smo objavili,da postoji mogućnost da oružje nije izvađeno iz sefa, nego iz kofera Kostinog oca koji je bio zaštićen šifrom, a što je danas potvrđeno. 

Streljana

Pisali smo takođe i da je Miljana Kecmanović ispričala da je njen muž Vladimir smatrao da treba da upozna sina sa opasnostima koje nosi oružje, jer je u mladosti i sam imao negativno iskustvo. Dodala je da je njen muž hteo sinu da ukaže na opasnost od oružja, a istovremeno da mu pokaže kako ono funkcioniše, i to iz razloga da dečaku oružje "ne bi bilo egzotično i izazovno". Ona je govorila da je dečak samo dvaput išao sa ocem da puca, kao i da je čula da su u streljani bila i druga deca - rekao je tada naš izvor.

Kako je portal Republilka.rs izveštavao u pitanju je streljana "Partizan" u Beogradu.

Republika

Foto: Streljana "Partizan", Kosta Kecmanović

Vlasnik privatne streljane "Partizan", u kojoj je počasni član bio Kostin otac radiolog Vladimir Kecmanović, negirao je prilikom saslušanja da je dečak ikada pucao u njegovom objektu.

Njemu su predočeni dokazi, slike i snimci, ali se on držao svoje priče. U isto vreme, na zahtev da se policiji dostave video snimci sa nadzornih kamera, rekao je da one već neko vreme ne rade.

Danas se ispostavilo da je vlasnik streljane u dao lažni iskaz, a sada je Tužilaštvo za njega i jednog radnika zatražilo zatvorske kazne u trajanju od tri godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Tanja

10.10.2023 16:31

Lazovi... Majka je svedocila ko i oni za kriminalne grupe ,za najgore zlocine na sudu,ko i sada otac najmladjeg masovnog ubice na svetu.