SRBIJA IZNEDRILA NOVO NBA ČUDO: Đurišić oduševio Amere - u senku je bacio i sina Lebrona Džejmsa!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.05.2024

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ameri će tek pripovedati o mladom Srbinu.

SRBIJA IZNEDRILA NOVO NBA ČUDO: Đurišić oduševio Amere - u senku je bacio i sina Lebrona Džejmsa!

Foto: Instagram.com/uncle.screw2

Nikola Đurišić, mladi srpski košarkaš, nije prošao neprimećen na trening utakmici u Sjedinjenim Američkim Državama , čime je privukao pažnju najboljih ekipa sveta uoči predstojećeg drafta. Sa dva ubačena koša iz četiri pokušaja, ali i sa veoma efektnom asistencijom, privukao je pažnju prisutnih i pokazao svoj talenat i veštinu na parketu.

Naime, dvadesetogodišnji košarkaš je u jednom momentu "sakrio" loptu iza leđa, a zatm je usledio pravpvremeni pas na stranu, čime je ostavio saigrača nebranjenog, kome nije bilo teško da preciznim šutem sjajno dodavanje kruniše trojkom.

Iako je postigao isti broj poena kao i poznati košarkaš Broni Džejms, inače sin Lebrona Džejmsa, čiji je učinak bio dva ubačena koša iz osam pokušaja tokom dvadeset minuta provedenih na terenu, Đurišić je ipak uspeo da ukrade šou svojom igrom. Njegova maestralna asistencija, koja je rezultirala pogotkom trojke od strane saigrača, dodatno je istakla njegovu sposobnost, talenat i kvalitet.

Da podsetimo, Đurišić potiče iz sportske porodice. On je sin srpske odbojkašice Vesne Čitaković Đurišić i crnogorskog fudbalera Duška Đurišića. Član je beogradske Mege sa kojojm je u februaru 2022. godine potpisao profesionalni ugovor. Sjajne partije je pružao u dresu OKK Beograda u sezoni 2020/21.

 

 

Za seniorsku reprezentaciju Srbije prvi put je nastupio 25. februara 2022. u Hali Aleksandar Nikolić, na utakmici protiv Slovačke, igranoj u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine. Srbija je slavila rezultatom 75:63, a Đurišić je za 20 minuta na terenu zabeležio sedam poena, četiri skoka, jednu asistenciju i tri ukradene lopte.

Interesovanje NBA ekipa za mladog Nikolu Đurišića je očigledno, a njegova igra na trening utakmici u SAD-u samo je potvrdila njegov potencijal i talenat. Sa nadom u uspešnu budućnost u NBA ligi, Đurišić nastavlja da privlači pažnju ljubitelja košarke širom sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading