Predsednik Vučić će danas održati govor u Ruskom domu!

Autor:

Vesti

15.05.2024

06:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik će govor održati u 18 časova

Predsednik Vučić će danas održati govor u Ruskom domu!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Republike Aleksandar Vučić održaće danas govor na temu ”Revizija istorijskih činjenica i otpor slobodarskih naroda” u Ruskom domu u Beogradu.

Predsednik će govor održati u 18 časova, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Podsećanja radi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa američkom državnom podsekretarkom za javnu diplomatiju i javne poslove 

Elizabet Alen.

Sastanak će početi u 10 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je pres služba predsednika.

Alen dolazi u Beograd u sklopu turneje po regionu, u okviru koje će posetiti BiH, Severnu Makedoniju i Prištinu.

Prethodno, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

"Sa ambasadorom Bocan-Harčenkom o teškom periodu koji stoji pred Srbijom, o diplomatskoj borbi na nekoliko planova i ozbiljnim izazovima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i u okruženju", naveo je predsednik Vučić.

Predsednik je dodao i da su razmenjena mišljenja i o pokušajima destibilizacije regiona.

"Razmenili smo mišljenja i o pokušajima destibilizacije regiona, kao i o naporima Srbije da se u međunarodnoj areni izbori za očuvanje ne samo sopstvenih državnih i nacionalnih interesa, već i za poštovanje međunarodnog prava i načela na kojima treba da počiva pravičan globalni poredak", dodao je Vučić.

"Naglasio sam da je za našu zemlju od vitalnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i istakao da samovoljni potezi Prištine i inicijative poput nacrta rezolucije GS UN o Srebrenici, ni na koji način ne doprinose procesu pomirenja, izgradnji poverenja i saradnje u regionu.", istakao je i dodao: "Ponovio sam zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na poštovanju našeg suvereniteta u pogledu nezavisne politike i jedinstvenog puta koji je naša zemlja odabrala. Taj put nije lak, ali na njemu računamo na punu podršku svih iskrenih prijatelja Srbije", stoji u objavi predsednika Srbije.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Darko

15.05.2024 06:23

Sve što radimo je u interesu naše države i daljeg razvoja

Marina

15.05.2024 06:40

Predsednik će verovatno istaći duboko ukorenjene i prijateljske odnose između Srbije i Rusije, naglašavajući njihovu istorijsku i kulturnu vezu.

Dragan

15.05.2024 06:44

Svaki govor pun hrabrosti i optimizma za bolju i snažniju Srbiju.

Srba

15.05.2024 06:49

Bravo predsedsedniče diplomatska borba se nastavlja.