OTKRIVENO: Satovi Mihaela Šumahera prodati za ogromnu svotu novca!

Autor:

Sport

14.05.2024

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica prodala satove na aukciji.

OTKRIVENO: Satovi Mihaela Šumahera prodati za ogromnu svotu novca!

Foto: www.profimedia.rs

Danas je na aukciji u Ženevi oboren rekord prodaje satova koji su nekada pripadali legendarnom vozaču Formule 1, Mihaelu Šumaheru. Ukupno osam satova prodatih na ovoj aukciji dostiglo je iznos od skoro četiri miliona švajcarskih franaka, odnosno 4,4 miliona dolara.

Najveću pažnju i najvišu cenu na aukciji postigao je sat koji je legendarni Nemac dobio kao božićni poklon od bivšeg izvršnog direktora Ferarija, Žana Toda, 2004. godine. Ovaj sat prodat je za izuzetnih 1,5 miliona franaka, čime je postao najvredniji predmet na aukciji. Ova posebna veza između Šumahera i Tod-a dodatno je doprinela vrednosti ovog sata, čineći ga ne samo dragocenim predmetom, već i emotivnim sećanjem na legendarnog vozača.

Mihael Šumaher, koji je zvanično završio svoju karijeru u Formuli 1 2012. godine, ostavio je neizbrisiv trag u ovom sportu. Deli rekord po broju titula sa britanskim vozačem Luisom Hamiltonom, čineći ga jednim od najuspešnijih vozača u istoriji Formule 1. Njegov doprinos ovom sportu ostaje nezaboravan, čime i predmeti poput satova koje je posedovao postaju veoma traženi među kolekcionarima i ljubiteljima Formule 1.

U decembru 2013. godine, Šumaher je doživeo tešku nesreću tokom skijanja u francuskim Alpima. Ova nesreća značajno je promenila njegov život, a od tada se o njemu brine porodica u Švajcarskoj, nakon što je prebačen iz bolnice u septembru 2014. godine. Ova tužna životna okolnost dodatno je učvrstila povezanost porodice Šumaher, koja se i dalje trudi da pruži podršku legendarnom vozaču u njegovoj borbi za oporavak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading