SRBIJA PODELJENA U DVE ZONE! U jednom delu zemlje sunčano, u OVIM krajevima obilni pljuskovi i grmljavina!

Autor:

Vesti

15.05.2024

05:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svežije u celoj zemlji.

SRBIJA PODELJENA U DVE ZONE! U jednom delu zemlje sunčano, u OVIM krajevima obilni pljuskovi i grmljavina!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Tanjug/J. ILIĆ, Republika, Shutterstock

Na jugozapadu, jugu i istoku Srbije danas će biti umereno do potpuno oblačno, mestimično kišom i lokalnim pljuskovima, koji će posle podne biti praćeni grmljavinom uz prosečnu količinu padavina od 15 do 30 mm, a lokalno i više. 

U ostalim krajevima ujutro i pre podne pretežno sunčano, a umereno naoblačenje koje će se posle podne i uveče sa zapada i jugozapada širiti ka Vojvodini tek će krajem dana i tokom noći ponegde usloviti kratkotrajnu kišu, saopštio je Republički hidro-meteorološki zavod (RHMZ). 

Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, jugoistočni, a na jugu Banata i sa udarima olujne jačine. 

Najniža temperatura od 8 do 13, najviša od 17 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije do 23 stepena na severu Vojvodine. 

U Beogradu pretežno sunčano i vetrovito. Kasnije posle podne i uveče umereno naoblačenje, a kratkotrajna kiša očekuje se u toku noći. 

Vetar umeren i jak, jugoistočni. 

Najniža temperatura oko 13 stepeni, najviša dnevna oko 22 stepena.

Vreme narednih 7 dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, vreme će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. 
U Vojvodini, Pomoravlju i Podunavlju košava će biti najjača u četvrtak i petak, kada se na jugu Banata očekuju udari i oko 100 km/h. 

Vetar će za vikend oslabiti, a početkom naredne sedmice će se ponovo pojačati. Maksimalne temperature do petka od 20 stepeni do 24 stepena, u Negotinskoj Krajini oko 15, za vikend i u prvom delu naredne sedmice u porastu, od 25 do 30 stepeni, dok će se svežije zadržati samo na istoku zemlje. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading