SAMO BELO, KEŠ I LUKSUZ U AKCIJI "BALKANSKI RATNIK"! Neviđena akcija srpske policije - evo ŠTA JE SVE ZAPLENJENO! (FOTO)

Autor:

Hronika

01.09.2023

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika međunarodna akcija hapšenja srpske policije i Evropola.

SAMO BELO, KEŠ I LUKSUZ U AKCIJI "BALKANSKI RATNIK"! Neviđena akcija srpske policije - evo ŠTA JE SVE ZAPLENJENO! (FOTO)

Foto: MUP Srbije

Srpska policija i Evropol su izvele veliku međunarodnu akciju hapšenja u okviru operacije "Balkanski ratnik" i tom prilikom zaplenili 2,7 tona kokaina izuzetne čistoće. Na snimku koji je objavljen, može se videti kako policija čamcima okružuje jedrilicu.

Specijalci sa dugim cevima ulaze na plovilo gde u putnim torbama u svim bojama pronalaze drogu.

Foto: MUP Srbije

 

Na zaplenjenom kokainu nalazi se i zastava Srbije, koja je učestvovala u velikoj međunarodnoj akciji.

Pripadnici UKP-a (Uprava kriminalističke policije) i BIA (Bezbednosno-informativna agencija) uhapsili su organizatora šverca 2,7 tona kokaina u jednom od stanova u Srbiji.

Pored organizatora, u Srbiji su uhapšeni i članovi ove organizovane kriminalne grupe. Istraga o ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi započela je u januaru 2022. godine zbog sumnje da se bavi krijumčarenjem kokaina na veliko iz Južne Amerike u EU. Aktivnosti protiv ove mreže proširene su na druge svetske policije i koordiniranom istragom koju vodi Evropol, u okviru operativne radne grupe "Balkanski kartel".

Foto: MUP Srbije

 

U akciji su učestvovali nadležni organi Španije, Brazila, Hrvatske, Francuske, Poljske, Portugalije i Slovenije. Zaplenjeno je 2,7 tona kokaina, dva luksuzna vozila, skupoceni satovi i preko 550.000 evra. Takođe, u okviru finansijske istrage, blokirani su brojni bankovni računi i nekretnine.

Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa transportovala kokain iz Južne Amerike, obezbeđivala jedrilice i da je slanje pošiljki obavljalo uz korišćenje šifrovane platforme za komunikaciju.

Ova akcija je još jednom potvrdila da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije pouzdan partner u suzbijanju međunarodne trgovine narkoticima i borbi protiv organizovanog kriminala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading