"NE BIH PUCAO DA ME NISU HVALILI!" Dečak-ubica ponovo ŠOKIRA: Sed, mršavi čovek mi je bio instruktor!

Autor:

Hronika

23.07.2023

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Kecmanović je rekao da je pucanje vežbao u "Partizanu”.

"NE BIH PUCAO DA ME NISU HVALILI!" Dečak-ubica ponovo ŠOKIRA: Sed, mršavi čovek mi je bio instruktor!

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

Kosta Kecmanović u Palati pravde

Kosta Kecmanović (13) koji je počinio masakr u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" tokom ispitivanja u sklopu istrage protiv svog oca nije imao samopouzdanja kada je pucanje iz pištolja u pitanju, zaključak je nakon ispitivanja.

Dečak je prilikom ispitivanja naveo da su ga otac i osoblje koje ga je obučavalo u streljani, hvalili kako je precizan i dobar pucač.

- Verovatno se ne bih odlučio da pucam, da me oni nisu toliko hvalili - navodno je rekao dečak odgovarajući na pitanje, piše Informer.

Kosta je rekao da je pucanje vežbao u "Partizanu” i da mu prvi kontakt sa oružjem nije omogućio otac, već instruktor u streljani kojeg je opisao kao "mršavog, sedog, kratke kose i srednjih godina”.

Rekao je, takođe, da ga je obučavao da puca iz pištolja "glok”, kao i da je u streljani bilo i drugih instruktora osim onog kojeg je opisao, ali da im ne zna imena.

U telefonu njegovog oca Vladimira pronađeni su fotografije i snimci kako dečak puca iz pištolja.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Kosta Kecmanović i Vladimir Kecmanović

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu, podsetimo, formiralo je poseban predmet kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa radom i postupanjem Streljačkog kluba "Partizan” i Kluba praktičnog streljaštva "Partizan”.

Utvrđuje se da li su određenim internim aktom propisani uslovi korišćenja usluga ovog streljačkog kluba, odnosno da li je maloletnim licima dozvoljen ulazak i boravak u njoj, potvrdili su iz VJT.

- Zatraženo je i da se utvrdi da li su otac i njegov sin bili obučeni za rukovanje vatrenim oružjem, kao i da li je otac, protiv kojeg se pred ovim tužilaštvom već vodi istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, donosio svoje vatreno oružje i koje. Takođe, ispituje se i da li je to oružje koristio i njegov sin - navodi sagovornik.

U VJT naglašavaju da je potrebno utvrditi i koliko su puta otac i njegov sin koristili usluge streljane, da li je dečak u nju dolazio sam ili u pratnji roditelja, da li su se oni bavili streljačkim sportom, kao i da li su imali obavezu dostavljanja lekarskog uverenja za korišćenje usluga streljane. Utvrđuje se i da li je Streljački klub "Partizan” deo Streljačkog saveza Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (6)

Loading
LaLinea

23.07.2023 18:28

Tako pametan i inteligente ne zna ime instruktora? Trenirao je i karate i košarlu? Da li zna njihova imena? Ili su i oni tanki i visoki....Stavite ga na elektricnu stolicu pa da vidite kako ce sve da zna govno malo. Nadam se da belog dana nece videti ni on ni roditelji i da ce ih svake noci buditi kajanje zbog onoga što su ucinili kao porodica. A svima sto ga brane i nazivaju detetom želim da istu nepeavdu osete na svojoj koži.

Neko

24.07.2023 01:00

@LaLinea - Ne s..i !!

LaLinea

25.07.2023 20:54

@Neko - A ti ne jedi.

Ira

25.07.2023 22:49

@LaLinea - Dobro kazes