NIJE TAČNO DA KOSTU OTAC NIJE UČIO DA PUCA! Oglasila se advokatica roditelja jedne od žrtava iz "Ribnikara": On je omogućio dečaku prvi kontakt sa oružjem!

Autor:

Hronika

19.07.2023

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Kecmanović je ispitan u svojstvu svedoka u procesu protiv njegovog oca, a nakon toga je advokatica odbrane iznela neke informacije u jevnost, te je Zora Dobričanin morala da reaguje.

NIJE TAČNO DA KOSTU OTAC NIJE UČIO DA PUCA! Oglasila se advokatica roditelja jedne od žrtava iz "Ribnikara": On je omogućio dečaku prvi kontakt sa oružjem!

Foto: ST/Nikola Mutić

Zora Dobričanin

Advokat Zora Dobričanin, punomoćnik članova porodice jedne od ubijenih devojčica u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kaže da nije tačno da je oružje kojim je Kosta Kecmanović izvršio zločin 3. maja u toj školi, bilo propisno skladišteno i apsolutno obezbeđeno, kako to tvrdi odbrana njegovog oca.

- Oružje je nesporno bilo neadekvatno obezbeđeno - rekla je Tanjugu Dobročanin Nikodinović koja je prisustvovala ispitivanju Koste Kecmanovića u utorak, u okviru istrage koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca Vladimira Kecmanovića zbog sumnje da oružje, koje je imao u legalnom posedu, nije adekvatno obezbedio, te je njegov sin došao u posed oružja i njime počinio zločin.

Ona, takođe, tvrdi da je netačno javnosti prezentovano od strane odbrane da nije otac taj koji je omogućio dečaku prvi kontakt sa oružjem i učio ga da puca.

- To znam, jer su to pre svega bila moja pitanja i odgovori Koste Kecmanovića na ta pitanja - istakla je ona.

Na pitanje da li je tačna informacija da je dečak izrazio kajanje tokom saslušanja, Dobričanin Nikodinović je navela da on jeste izgovorio "neke rečenice koje glase tako, ali ne zvuče kao kajanje", jer su, kako smatra, izgovorene hladnokrvno.

Advokatica je pojasnila i zašto je odlučila da javno danas o ovome progovori, ukazujući da je postojao dogovor svih prisutnih tokom saslušanja da se van sudnice samo saopšti da je Kosta Kecmmanović ispitan u svojstvu svedoka.

Foto: ST/Nikola Mutić

Advokatica Zora Dobričanin

Međutim, odbrana okrivljenog Vladimira Kecmanovića, oca dečaka, iznela je u javnost, kako Dobričanin Nikodinović tvrdi, neistinite detalje sa tog saslušanja. 

- Zbog toga sam ja od roditelja stradale devojčice A. B., kao njihov punomoćnik zamoljena da to demantujem. Takođe stav i svih drugih oštećenih i mojih kolega jeste da ne treba iznositi u javnost ništa sem neophodnih stvari, ali smo ovog puta izazvani, zbog čega moram da demantujem reči branioca - precizirala je Dobričanin Nikodinović.

U ime svojih klijenata i svih drugih kolega i oštećenih, zamolila je i stručnu javnost da samo tačno, precizno i sa dužnom pažnjom izveštava o ovom slučaju, kako se dokazi ne bi kontaminirali i nakon toga bili neupotrebljivi.

Povodom formiranja skupštinskog Anketnog odbora koji će se baviti ovim zločinom kao i zločinom u Mladenovcu od 5. maja, Dobričanin Nikodinović je istakla da su svi punomoćnici porodica ubijenih i ranjenih u ovom masakru jednoglasni u stavu da bi rad Anketnog odbora u ovom trenutku bio kontraproduktivan.

Njegov rad bi, kako smatraju, mogao da ugrozi tužilačku istragu i krivične postupke u celini jer bi, kako je precizirala advokatica, činjenice i dokazi od značaja za krivični postupak mogle da izađu u javnost pre suđenja.

- Moglo bi doći do situacije da se svedoci prvo ispituju pred anketnim odborom, pa onda eventualno pred tužilaštvom i sudon, što svakako ne bi bilo dobro, jer bi uticalo na autentičnost iskaza. Mi smatramo da je to nepotrebno u ovom trenutku - kazala je Dobričanin.

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić

Zora Dobričanin Nikodinović

Naglasila je da su punomoćnici oštećenih roditelja i dece u ovom slučaju saglasni da Više javno tužilaštvo u Beorgadu vodi postupak za maskr u školi profesionalno, ekspeditivno i posvećeno, te da nema nikakve potrebe da se u to meša laička javnost, jer to, kako smatra može biti kontraproduktivno.

- Kad kažem laička javnost, svi osim tužilaca, advokata i sudija predstavljaju laičku javnost, pa tako ne želimo da činjenice i dokazi iz ovog predmeta budu predmet prepucavanja političkih neistomišljenika pre nego što budu razmatrani pred sudom - istakla je Dobričanin.

Dodala je i da ne vide benefit angažovanja Anketnog odbora, s obzirom da su predmeti ovih ubistava u nadleźnosti tužilaštva kao dela sudske vlasti.

- Mi smatramo da tužilaštvo i policija u ovom trenutku rade svoj posao. Nama su otvorena vrata da bilo koji predlog stavimo i tužilaštvo to prihvata, ispituje i istražuje, a prihvata i predloge za izvođenje dokaza, dok pazi na prava okrivljenih. Mislim da ovaj postupak treba da ostane tamo gde mu je mesto - da se sudski postupci vode u sudnicama i u sudskim kabinetima - zaključila je Dobričanin Nikodinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading