VUČIĆ MAJSTORSKI ODIGRAO SVOJE KARTE! Srbija preko izraelskog predsednika može da utiče na Ameriku po pitanju Kosmeta

Autor:

Vesti

12.09.2024

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hercogova poseta važnija nego što se iko nadao

VUČIĆ MAJSTORSKI ODIGRAO SVOJE KARTE! Srbija preko izraelskog predsednika može da utiče na Ameriku po pitanju Kosmeta

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Ministar spoljnih poslova Srbije, Marko Đurić, ispraćajući danas predsednika Izraela Isaka Hercoga na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", izrazio je zahvalnost na poseti Beogradu, ukazujući da su susreti na visokom nivou uvek dodatni impuls za unapređenje odnosa dveju zemalja.

Srpski i jevrejski narod veže vekovno prijateljstvo, naglasio je Đurić, a danas značaj odnosa sa državom Izrael daleko prevazilazi okvire Bliskog Istoka ili samo našeg bilateralnog odnosa, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Republika

Foto: Tanjug/MSP

Ministar Đurić i izraelski predsednik Isak Hercog

Šef srpske diplomatije zahvalio je predsedniku Hercogu i na podršci za specijalizovanu izložbu Ekspo 2027, čiji je Srbija domaćin i izrazio zadovoljstvo zbog potencijala za saradnju koji su sagledani prilikom posete. 

Srbija preko Izraela do Amerike i boljeg razumevanja po pitanju Kosova i Metohije

Spoljnopolitički komentator Žarko Rakić izjavio je da je politika Beograda prema Izraelu veoma značajna, i ocenio da bi Beograd preko Izraela, kao trenutno najvažnijeg saveznika SAD, mogao da na neki način utiče na bolje razumevanje Amerike za stav Srbije i njene probleme, pre svega kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednici Hercog i Vučić

On je za Tanjug rekao da bi potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Izraelom, koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa Hercogom, bio još jedan veliki korak Srbije u razvijanju svoje ekonomije, s obzirom da takav ugovor koji Srbija ima sa Kinom već daje dobre rezultate.

- Svaka ozbiljna država gleda šta se na nekom terenu radi, Izraelci vide da Srbija vodi uravnoteženu politiku, da je Kina ovde izuzetno prisutna, a i da su najveće strane investicije u Srbiji iz Zapadne Evrope. Izrael ima šta da ponudi, pre svega tehnologiju gde su oni u samom vrhu, mogli bismo da razvijamo saradnju i u proizvodnji hrane - naveo je Rakić.
On je istakao da je poseta izraelskog predsednika veliki diplomatski potez Srbije i još jedan u nizu ozbiljnih poseta koje se događaju u Srbiji, što se, dodaje on, ne može reći za države u regionu.

Ispraćaju predsednika Hercoga na beogradskom aerodromu prisustvovali su i ambasador Srbije u Izraelu Miroljub Petrović i ambasadorka Izraela u Srbiji Avivit Bar-Ilan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading