HERCOG POLOŽIO VENCE NA JEVREJSKOM GROBLJU! "Naša zajednica u Srbiji stoji kao svetionik sa prijateljima i partnerima" (FOTO)

Autor:

Vesti

11.09.2024

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Đurić dočekao je jutros na beogradskom aerodromu predsednika Izraela

HERCOG POLOŽIO VENCE NA JEVREJSKOM GROBLJU! "Naša zajednica u Srbiji stoji kao svetionik sa prijateljima i partnerima" (FOTO)

Foto: Tanjug/MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić prisustvovao je danas ceremoniji polaganja venca na Jevrejskom groblju u Beogradu, u okviru zvanične posete predsednika Države Izrael Isaka Hercoga našoj zemlji.

Hercog, tom prilikom, položio je venac na Spomenik jevrejskim žrtvama fašizma i odao poštu stradalima. Nakon ceremonije, predsednik Izraela obratio se prisutnim predstavnicima jevrejske zajednice i obišao Jevrejsko groblje.

Ministar Đurić dočekao je jutros na beogradskom aerodromu predsednika Izraela, a prvi dan posete obeležili su sastanci sa najvišim zvaničnicima naše zemlje i susreti posvećeni razvoju odnosa Srbije i Izraela.

Predsednik Izraela Isak Hercog izjavio je danas da jevrejska zajednica u Srbiji ''stoji kao svetionik'' i zajedno s partnerima i prijateljima iz srpskog društva seća se mračnih dana i poručuje ''nikad više'', nakon što je učestvovao u ceremoniji polaganja venca na Jevrejskom groblju u Beogradu, u okviru zvanične posete Srbiji.

- Ponosna jevrejska zajednica duge istorije u Srbiji, stoji kao svetionik, i zajedno sa prijateljima i partnerima iz srpskog društva sećamo se mračnih dana, jačajući svoju odlučnost i posvećenost, uz poruku: Nikada više - napisao je Hercog na svom nalogu na mreži Iks.

 

 

On je položio venac na Spomenik jevrejskim žrtvama fašizma i odao poštu stradalima.

- Stajao sam danas u Beogradu, sećajući se i tugujući, zajedno sa jevrejskom zajednicom kod Spomenika jevrejskim žrtvama najveće tragedije koja je zadesila naš narod. Senka antisemitizma daleko je od davnog sećanja. I danas se suočavamo sa tim drevnim zlom dok se naši hrabri vojnici bore protiv terora i dok širom sveta ustajemo protiv mržnje prema Jevrejima koja je prisutna na ulicama, univerzitetskim kampusima i društvenim mrežamanapisao je Hercog.

Ceremoniji polaganja venca prisustvovao je i ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, koji je jutros na beogradskom aerodromu dočekao predsednika Izraela. Prvi dan Hercogove posete obeležili su sastanci sa najvišim zvaničnicima naše zemlje i susreti posvećeni razvoju odnosa Srbije i Izraela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading