VUČIĆ O SRBINU KOGA KAO TAOCA DRŽI PALESTINSKI HAMAS: Ovo je molba svih nas da se Alon Ohel bezbedno vrati kući

Autor:

Vesti

11.09.2024

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Molim svakog, ako može da pomogne, da jedan tako i toliko vredan život pokušamo da spasemo"

VUČIĆ O SRBINU KOGA KAO TAOCA DRŽI PALESTINSKI HAMAS: Ovo je molba svih nas da se Alon Ohel bezbedno vrati kući

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon sastanka sa predsednikom Izraela Isakom Hercogom da je sa njim razgovarao i o tome kako pokušati da se spase život izraelskog i srpskog državljanina Alona Ohela, koga je palestinski Hamas kidnapovao u napadu 7. oktobra prošle godine, i zamolio je svakoga ko može da pomogne u tome.

- Ja sam sa više ljudi, mojih prijatelja iz Arapskog sveta, razgovarao i molio da razgovaraju sa onima koji ga drže kao taoce i da zamole. I da ti ljudi znaju da je to molba Republike Srbije, molba svih nas, da Alon Ohel bude pušten kući. Ja sam primio njegove roditelje, njegovu deku i baku. I to je mnogo teško, mnogo emocija to zahteva. Tu je i njegova majka sa nama danas i ja molim svakog, ako može da pomogne, da jedan tako i toliko vredan život pokušamo da spasemo - rekao je Vučić.

Hercog o terorističkom napadu

Predsednik Izraela Isak Hercog pozvao je majku Alona Ohela da se slika sa njima i slikom sina koji je zatočenik Hamasa.

Predsednik Izraela Isak Hercog se zahvalio od sveg srca Vučiću na, kako je rekao, veoma emotivnom govoru.

- Posebno zato što ste pomenuli taoce koje drži Hamas, među njima i mladi Alon Ohel. I njegova majka Idit je tu, pozivam je da se slika sa nama i fotografijom svog sina - rekao je on.

Republika

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Predsednici Hercog i Vučić sa majkom otetog Alona

Hercog je kazao da osuđuje terorističke napade koji su izvedeni jutros, i dodaje da je njegovo srce uz borce koji su sinoć poginuli u padu helikoptera u Gazi.

- Mi se borimo, i mi, međunarodna zajednica i slobodni svet žustro se moramo suprotstaviti teroru - rekao je izraelski predsednik, a zatim jedan deo svog obraćanja govorio na hebrejskom.

Osećamo se kao kod kuće u vašoj zemlji, rekao je Hercog, i istakao da jevrejski narod proživljava teške trenutke.

- Možemo se podsetiti na brojne trenutke kada smo pružali podršku jedni drugima. Prilikom napada 7, oktobra vi ste lično pozvali na oslobađanje talaca. Bili ste i domaćin izraelskim sportistima. Topli odnosi naših država nisu novi, praćeni su zajedničkom istorijom srpskog i jevrejskog naroda - kazao je on.

Vučić i Hercog su se, tokom obraćanja, slikali sa majkom Alona Ohela, koja je držala fotografiju svog sina.

Alon Ohel, mladić koji ima dvojno srpsko-izraelsko državljanstvo, jedan je od talaca koje Hamas drži u Gazi već skoro godinu dana. Talentovani pijanista, otet je sa muzičkog festivala u oktobru, samo nekoliko nedelja pre nego što je planirao da poseti Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Megano

11.09.2024 12:47

Lepo je što se brinemo o našim državljanima u drugim državama, ali tamo je toliko krvi proliveno da ne znam ko će čuti ovaj apel.

Jovan

11.09.2024 12:48

Ova situacija nam pokazuje koliko je važno za sve strane da se posvete mirnom rešenju i zaštiti ljudskih prava. Nadamo se da će se brzo pronaći način za povratak Alona Ohela i da će svi relevantni akteri raditi na njegovom bezbednom oslobađanju.

Bora

11.09.2024 12:48

Nadam se da će međunarodni pritisak i diplomatski napori pomoći da se Alon Ohel bezbedno vrati svojoj porodici. Ovakvi trenuci su uvek teški, ali važno je da svi radimo na oslobađanju nevinih ljudi.

Stefan

11.09.2024 12:56

Daj boze da pomognu decaku