OBRAĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA I HERCOGA OKO 12:15! Delegacije Srbije i Izraela razgovarale o privrednim potencijalima dve zemlje

Autor:

Vesti

11.09.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali održaće prezentaciju Expo Belgrade 2027.

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA I HERCOGA OKO 12:15! Delegacije Srbije i Izraela razgovarale o privrednim potencijalima dve zemlje

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Okrugli sto "Sinergija u inovacijama i trgovini: razgovori Srbije i Izraela", koji se organizuje u okviru zvanične posete predsednika Izraela Isaka Hercoga Beogradu, počeo je u Palati Srbija, a direktor Predstavništva PKS u Izraelu Aleksandar Nikolić je istakao na otvaranju da je 2023. bila rekordna u spoljnotrgovinskoj razmeni dve zemlje od 121,3 miliona evra.

Na okruglom stolu, u Palati Srbija, će se kasnije obratiti i predsednici Srbije Aleksandar Vučić i Hercog.

Skup organizuje Privredna komora Srbije (PKS) u saradnji sa Ambasadom Izraela.

Prema rečima Nikolića, ovo je pravo vreme za samit i forum kada se ima na umu iskorak o upitima za investicije iz Izraela u našu našu zemlju a posebno kada je reč o obnovljivim izvorima energije. 

U okviru događaja predviđeno je potpisivanje tri memoranduma o razumevanju između Privredne komore Srbije i Izraelskog instituta za izvoz i međunarodnu saradnju, Federacije izraelskih privrednih komora i Saveza industrijskih proizvođača Izraela, saopšteno je iz PKS.

Takođe, biće potpisana zajednička izjava u oblasti tehnoloških inovacija između Kancelarije za IT i eUpravu Vlade Srbije i Uprave za inovacije Izraela.

Okrugli sto se održava u cilju razmene dosadašnjih iskustava i kreiranja planova za buduću saradnju predstavnika privreda i institucija dve države.

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednici Vučić i Hercog u Palati Srbija

Poseta na najvišem nivou dolazi u periodu pojačanih interesovanja izraelskih investitora za ulaganja u Srbiji, posebno u oblasti obnovljivih izvora energije, skoka u trgovinskoj razmeni dveju zemalja i sve snažnije umreženosti dva inovaciona ekosistema.

U izraelskoj delegaciji u poseti Srbiji su predstavnici renomiranih izraelskih organizacija i institucija: Instituta za izvoz, Federacije privrednih komora Izraela, Uprave inovacija, Saveza industrijskih proizvođača, Direkcije za ekonomska pitanja Ministarstva spoljnih poslova Izraela.

U prvom delu okruglog stola biće predstavljeni opšti privredni pokazatelji i potencijal Srbije i Izraela a u drugom delu od 12.15 sati, predviđena su obraćanja predsednika Srbije Vučića i predsednika Izraela Hercoga

Prvi potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali održaće prezentaciju Expo Belgrade 2027.  

U završnici okruglog stola biće održane dve sesije posvećene poslovnim prilikama i inovativnom ekosistemu, kao i bilateralni razvovori predstavnika poslovne zajednice Srbije sa predstavnicima izraelskih institucija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (18)

Loading
Filip

11.09.2024 11:51

Važno je da čujemo predsednikovo obraćanje

Ana

11.09.2024 11:51

Vazno obracanje dvojice drzavnika.

teona

11.09.2024 11:51

jedva cekam obracanje

cana

11.09.2024 11:51

Srbija i Izrael imaju dobre odnose a poseta predsednika Hercoga je sansa da se saradnja dve zemlje podigne na visi nivo sto ide u obostranu korist.