GENOCIDNI MU I SVETI SAVA I STEFAN NEMANJA! Ideolog opozicije Milojko Pantić načisto prolupao! POTRČAO U SARAJEVO PA PLJUJE PO SRPSTVU I SRBIJI! (VIDEO)

Autor:

Vesti

10.09.2024

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada veoma cenjen sportski novinar Milojko Pantić ozbiljne neistine izneo u Sarajevu.

GENOCIDNI MU I SVETI SAVA I STEFAN NEMANJA! Ideolog opozicije Milojko Pantić načisto prolupao! POTRČAO U SARAJEVO PA PLJUJE PO SRPSTVU I SRBIJI! (VIDEO)

Foto: Printscreen

Ideolog opozicije i protesta u Srbiji Milojko Pantić pojurio je u Sarajevo kako bi udario na Srbiju i svemu što je srpsko.

- Govoriš o genocidu, a to nije od juče. Prvi veliki genocid na ovim prostorima napravio je Sveti Sava sa svojim ocem Stefanom Nemanjom kome je ova vlast podigla gigantski spomenik u Beogradu Dakle, čoveku koji je na inicijativu svog sina Svetog Save krenuo da uništava bogumile - nalupao se Milojko Pantić u jednoj tamošnjoj emisiji.

Inače, nekada veoma cenjen sportski novinar Milojko Pantić dao je intervju za hrvatski Večernji list početkom prošle godine u kome je izneo niz krajnje problematičnih navoda. On je, suprotno svemu što se tokom osnovne škole uči, rekao kako je Vuk Karadžić bio laž, a dotakao se i tada Svetog Save.

 

 

Sveti Sava nije bio Srbin, on je bio Grk! Jer je žena Stefana Nemanje bila Grkinja i on je u Grčkoj, u Hilandaru, prevodio. Nikada ništa nije napisao, nijednu knjigu. Ne postoji u crkvenim dokumentima. On je napisao samo "Žitije Stefana Nemanje", tog svog oca - rekao je za taj list Milojko Pantić.

Kako je rekao, Sveti Sava je sve prevodio od grčkih crkvenih pisaca, budući da je znao grčki jezik.

- Nije opismenio ni svoga oca, a on je kao prvi srpski učitelj, pa čekajte... A kamoli da je osnovao neku školu - sramna je izjava poznatog novinara.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Olivera

10.09.2024 20:54

Pantić je zaboravio da istorija ne može da se piše u interesu dnevnopolitičkih igara. Njegove izjave su sramne i neodgovorne

Mira

10.09.2024 21:29

@Olivera - Znaš li ti uopšte našu istoriju da bi ovako komentarisala?

Tanja

10.09.2024 20:54

Svako ko pljuje svoj sopstveni narod nije vredan komentara. Takvi kao Pantić time samo govore o sebi i tome koliki su ljudi odnosno zapravo nisu.

Nevena

10.09.2024 20:55

Neverovatno je koliko neko može da bude bezosećajan prema svom narodu i njegovom nasleđu. Pantić bi trebao da se povuče iz javnog života.