EVO ŠTA BI RADILA OPOZICIJA DA SE PITA: DA DAMO KOSOVO I BOG DA NAS VIDI!

Autor: LJUBINKA MIJUŠKOVIĆ

Vesti

08.09.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saradnik Zdravka Ponoša otkrio da bi pitanje južne pokrajine koristili za potkusurivanje s EU

EVO ŠTA BI RADILA OPOZICIJA DA SE PITA: DA DAMO KOSOVO I BOG DA NAS VIDI!

Foto: ST/Dragan Kadić, Tanjug AP, Profimedia

Opoziciji je priznala šta je za njih Kosovo i za šta bi ga oni koristili da dođu na vlast: posle onolikog zaklinjanja da je to sveta srpska zemlja, da oni imaju rešenje za taj vekovni problem, sad su skinuli maske i obelodanili da bi ga koristili za potkusurivanje, odnosno trgovinu s Evropskom unijom!

VAŽAN SAMO PROFIT

Duško Lopandić, potpredsednik stranke Srce, na čijem je čelu Zdravko Ponoš, otvoreno je rekao da južna srpska pokrajina treba da se "reši", tačnije preda, da bismo lakše postali deo evropske zajednice.

- Ono što je za nas bitno, ako ćemo da se opet vratimo u poslednjih desetak godina, dve strateške teme koje smo mi imali početkom prošle decenije, a imamo i sad teme i dileme, jedno je da se reši ta tema Kosova, koja bi opet olakšala naš put u Evropsku uniju, koja je naša strateška politika, ne zato što je to neko propisao, nego, prosto, Srbija će i u ekonomskom, političkom i regionalnom smislu profitirati od članstva jednom kad to postane - kazao je Lopandić u intervjuu.

Prema rečima političkog analitičara Dejana Miletića, opozicija treba da se mane ovih tema i kritike i da pokaže jedinstvo, makar za one najvažnije stvari za zemlju.

Smeta savezništvo na istoku i zapadu

Da je opoziciji jedino važno samo da pljuju Vučića, a ne da sagledaju šta je dobro za zemlju, dokazao je opet Lopandić, koji je optužio predsednika Srbije da jedini u Evropi nema antiruski stav.

Zaboravio je da je Beograd više puta dokazao da ne zavisi od svetskih sila i njihovih odluka, već da se vodi isključivo sopstvenim interesima. Jedan od njih jeste da su nam SAD i Kina partneri, kao i Nemačka i Francuska, ali da se ne odričemo vekovnih prijateljstava, kao što je ono s Rusijom. Upravo takav stav nam je omogućio da kupimo energente po povoljnim cenama od Rusije u vreme kad je počeo rat u Ukrajini, kada se cela Evropa hvatala za glavu kako će da pregura zimu.

- Opozicija ne treba da pametuje na te teme, o Kosovu. Treba da pokažu jedinstvo, da svi budemo jedna brana kada je reč o najvažnijim interesima za zemlju. Srbija je tu vrlo jasna: nikad nećemo dozvoliti priznanje nezavisnosti Kosova niti ćemo se saglasiti s procesima da se ta nakaradna tvorevina tretira kao država - kaže Miletić.

POJAČANI PRITISCI

Dodaje da naša strategija nikad nije bila odricanje od Kosova niti da se čini bilo šta što bi moglo da ugrozi budućnost naših ljudi na KiM:

- Mi gledamo da umanjimo štetu po srpski narod, Srbiju, ali i region jer su pogrešne politike devedesetih godina prošlog veka napravile ozbiljne probleme i u regionu, a s Bajdenovom administracijom su revitalizovane. Postoje Briselski i Vašingtonski sporazum, koji lebde bez realizacije, ali sad su izmislili neke nove kojima pokušavaju da vrše pritisak na Srbiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (5)

Loading
Tanja

08.09.2024 22:06

Pa nista nas ne cudi da je to jedini cilj opozicije

Nebojša

08.09.2024 22:19

Opozicionari rade za neke zapadne zemlje, a te zemlje žele da rasparčaju Srbiju na sitne komade.

Ruza

08.09.2024 22:27

Bog vidi sve!Narod vam sudi,a presudjuje upravo Bog!I nece imati milosti,nadam se!

Ruza

08.09.2024 22:37

Dajte mamu svoju a ne Kosovo,gnjide!