NAPOR VLADE JE DA SVAKOM PROGNANOM SRBINU OBEZBEDI KROV NAD GLAVOM: Vučević poslao moćnu poruku nakon važnog sastanka FOTO

Autor:

Vesti

27.08.2024

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početkom oktobra po ovom pitanju još jedan sastanak!

NAPOR VLADE JE DA SVAKOM PROGNANOM SRBINU OBEZBEDI KROV NAD GLAVOM:  Vučević poslao moćnu poruku nakon važnog sastanka FOTO

Foto: Tanjug/AP

Premijer Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa predstavnicima Odbora za rešavanje stambenih pitanja prognanih Srba iz Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine i poručio im da je Vlada posvećena tome da svakoj prognanoj i interno raseljenoj porodici bude obezbeđen krov nad glavom.

Vučević je na sastanku, kojem je prisustvovala i komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević podsetio na to da su iz republičkog budžeta u proteklom periodu već obezbeđivana značajna sredstva za te namene, navodi se u saopštenju Vlade.

Vučević je poručio da će se zajedno boriti da se reši stambeno pitanje prognanih, a dogovoreno je i da se početkom oktobra održi još jedan sastanak i da se vidi koja će biti dinamika rešavanja ovog pitanja.

 - Srbija je sve jača i snažnija, i sve ćemo učiniti da konačno bude rešeno stambeno pitanje i obezbeđen krov nad glavom Srbima koji su prognani sa svojih ognjišta - naveo je Vučević na Instagramu. Kako je zaključio, srpski narod je danas u slozi i sve će uspeti.

Podsećamo, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je "svom političkom ološu iz regiona koji se digao da od komarca pravi magarca, da je Srbija jedina slobodna zemlja u regionu".

- Svom političkom ološu iz regiona koji se digao da od komarca pravi magarca, želim da poručim da je Srbija jedina slobodna zemlja u regionu. Kod nas niko nije uhapšen zbog toga što sluša “nepodobnu muziku” ili zbog svojih političkih ili nacionalnih stavova. Ako je i bilo određenih propusta u postupanju, mi ćemo ih ispraviti, ali vi sebe nikada nećete ispraviti, jer vas održava mržnja prema Srbiji i svemu što je srpsko, kao i prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću - kazao je Dačić.

Kako je dodao "nije njima do Severine, već samo da napadnu Srbiju".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading