PREMIJER VUČEVIĆ RAZGOVARAO SA AMBASADOROM RUSIJE BOCAN-HARČENKOM! Ova tema je bila u fokusu!

Autor:

Vesti

07.08.2024

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važan razgovor i o ovom ključnom projektu!

PREMIJER VUČEVIĆ RAZGOVARAO SA AMBASADOROM RUSIJE BOCAN-HARČENKOM! Ova tema je bila u fokusu!

Foto: instagram.com/milosvucevic_gradonacelnik

Miloš Vučević o energetskim projektima

Danas je predsednik Vlade Republike Srbije, Miloš Vučević, održao sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji, Aleksandrom Bocan Harčenkom, tokom kojeg je istaknuta važnost odnosa između dve države i saradnje na zajedničkim projektima
. Vučević je naglasio značaj proširenja skladišta gasa u Banatskom Dvoru kao jedan od prioriteta u energetskom sektoru, a takođe je istakao i planove za izgradnju naftovoda Srbija-Mađarska, čiji se početak planira za narednu godinu.

Saradnja u oblasti modernizacije privrede

Ambasador Bocan Harčenko je podsetio na potpisanu Deklaraciju o modernizaciji privrede sa Ruskom Federacijom, ocenjujući je kao značajan dokument za dalje korake na privrednoj mapi obe države. On je istakao visok nivo saradnje sa Vladom i drugim institucijama Srbije, izrazivši zahvalnost na podršci, naročito kada je reč o realizaciji zajedničkih kulturnih projekata.

Planovi za obeležavanje 80. godišnjice oslobođenja Beograda

Pored toga, na sastanku je bilo reči o zajedničkom obeležavanju 80. godišnjice oslobođenja Beograda, koje će se održati u oktobru ove godine. Ovaj događaj predstavlja važan istorijski jubilej, a planovi za obeležavanje istog nagoveštavaju značajan međunarodni značaj.

Uz ove ključne tačke razgovora, sastanak između predsednika Vlade Republike Srbije i ambasadora Ruske Federacije u Srbiji jasno ukazuje na duboku vezu i saradnju između dve zemlje u različitim oblastima, od energetike do kulture i istorije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading