I BOGATI PLAČU: Osuđena najbogatija porodica u zemlji! Radnike u vili izrabljivali do gole kože! Nećete verovati KOLIKU SU IM PLATU DAVALI

Autor:

Svet

22.06.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužioci su ispričali sudu da zaposleni nisu mogli da napuštaju vilu kao i da su radili 18 sati dnevno za katastrofalno malo para

I BOGATI PLAČU: Osuđena najbogatija porodica u zemlji! Radnike u vili izrabljivali do gole kože! Nećete verovati KOLIKU SU IM PLATU DAVALI

Foto: pixabay.com

Četiri člana najbogatije britanske porodice osuđena su na zatvorske kazne zbog iskorišćavanja indijskog osoblja u njihovoj vili u Ženevi.

Prakaš i Kamal Hinduju, kao i njihov sin Ajaja i njegova supruga Namratu, švajcarski sud proglasio je krivima za izrabljivanje i nezakonito zapošljavanje i izrekao im kazne od četiri do četiri i po godine zatvora, piše BBC.

Oslobođeni su za težu optužbu za trgovinu ljudima.

Republika

Foto: BENOIT DOPPAGNE / AFP / Profimedia

Prakaš Hinduja

Advokati koji zastupaju optužene rekli su da nameravaju da se žale na presudu.

Govoreći pred sudom, advokat optuženih Robert Asel je rekao:

“Šokiran sam. Borićemo se do kraja”.

Trojica radnika koji su dovedeni iz rodne Indije tvrdili su da im je porodica plaćala samo sedam funti za 18 sati dnevnog radnog angažmana, manje od desetine iznosa koji je potreban prema švajcarskom zakonu.

Oduzeli su im i pasoše.

Takođe su tvrdili da im je porodica - čije se bogatstvo procenjuje na oko 37 milijardi funti - retko dopuštala da napuste kuću, koja se nalazi u ženevskoj bogatoj četvrti Kolonj.

Tokom suđenja, tužioci su tvrdili da je porodica trošila više na svog psa nego na poslugu.

Odbrana je tvrdila da su zaposleni imali velike beneficije, da nisu bili držani u izolaciji i mogli su slobodno da napuste vilu.

“Zaposleni su bili zahvalni Hindujama što su im omogućili bolji život”, utvrdio je Asel.

Stariji bračni par Hinduja, oboje u 70-im godinama, nisu prisustvovali sudskom postupku, navodeći da su lošeg zdravlja u šta mnogi na sudu nisu poverovali.

Ajaj i Namrata bili su na sudu, ali nisu bili tamo na izricanju presude. 

Nije ovo prvi put da je Ženeva, središte brojnih međunarodnih organizacija, kao i dom svetskih bogataša, u centru pažnje zbog navodnog maltretiranja posluge.

Prošle godine su četiri kućne pomoćnice s Filipina pokrenule postupak protiv jedne od ženevskih diplomatskih misija pri Ujedinjenim narodima, tvrdeći da godinama nisu bile plaćene, prenosi Indeks.

Porodica Hinduja poseduje Hinduja Group, multinacionalnu kompaniju koja se bavi naftom, plinom i bankarstvom. Porodica poseduje i hotel Rafls u Londonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading