OVO JE ZVER KOJU JE PUTIN POKLONIO KIMU: Luksuzni automobil otporan na metke i bombe, a od cene će vam se ZAVRTETI U GLAVI!

Autor:

Svet

19.06.2024

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Motor ima devet brzina i pogon na sva četiri točka, a u kompaniji tvrde da ovaj model automobila za šest sekundi može dostići brzinu od 100 kilometara na čas

OVO JE ZVER KOJU JE PUTIN POKLONIO KIMU: Luksuzni automobil otporan na metke i bombe, a od cene će vam se ZAVRTETI U GLAVI!

Foto: Gavriil Grigorov/Sputnik/Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin boravi u poseti Severnoj Koreji, a lideru Kim Džong Unu poklonio je rusku limuzinu. Aurus Senat, retro stilizovan prema ZIL limuzini iz sovjetske ere, službeni je ruski predsednički automobil i Putin ga je vozio na svoju svečanu ceremoniju u Kremlju u maju. Kada je Kim prošlog septembra posetio istočnu Rusiju, Putin mu je pokazao jedno od crnih oklopnih vozila. Kim je sedeo pored Putina u automobilu i izgledalo je kao da uživa. Putin je Kimu poklonio svoju prvu limuzinu Aurus u februaru ove godine, rekle su tada obe zemlje, što znači da sada ima najmanje dva vozila.

Državni istraživački centar Ruske Federacije (NAMI) predstavio je Aurus Senat 2018. godine. Senat je bio prvi model u novoj liniji ultraluksuznih automobila pod brendom Aurus. Senat je imao svetsku premijeru na Međunarodnom sajmu automobila u Moskvi 2018, a vozilo dugo 6,6 metara postalo je nova limuzina ruskog predsednika Vladimira Putina. Prema podacima iz 2019. godine, Senat pokreće 4,4-litarski V-8 motor od 598 konjskih snaga uparen sa hibridnim pogonom. Uparen je sa devetostepenim automatskim menjačem koji prenosi snagu na sva četiri točka, a predsednički Senat je otporan na metke i bombe, piše Biznis Insajder.

Foto: Gavriil GRIGOROV/AFP/Profimedia

 

 

Kompanija je izložila Aurus limuzinu uz svetsku automobilsku elitu na Ženevskom sajmu automobila 2019. godine.

"Odlučili smo da idemo na Evropsku konvenciju u Ženevu jer je Ženevski sajam automobila, lično znam iz svog poslovnog iskustva, sajam na kojem zaista možete da predstavite luksuzne brendove i luksuzna vozila. Mi nismo mejnstrim. Radimo nešto iznenađujuće jer niko nije očekivao luksuzni brend iz Rusije", rekao je tada izvršni direktor Aurusa Hilgert Franc Gerhard.

Nadograđeni model

Aurus Senat limuzina je doterana, kako navodi portal "Carscoops", upravo na vreme za Putinovu inauguraciju ove godine. Iako je Aurus Senat bio dovoljno impresivan da zapne za oko severnokorejskog lidera Kim Džong Una, za ruskog predsednika je postao pomalo zastareo. Putin je stoga na početku svog petog mandata dobio dorađenu verziju moćne limuzine.

 

Počevši od eksterijera, rešetka je modernizovana sa širim razmacima, a hromirani obrisi duž dna sada se proteže ka spolja sa svake strane, naglašavajući bočne usisnike vazduha. Pored toga, farovi su unapređeni. Pozadi, izgled je aerodinamičniji, sa pravougaonim zadnjim svetlima na čijem vrhu je hromirana traka koja se proteže celom širinom automobila. Držač registarskih tablica Senata je takođe pomeren niže, na braniku. Limuzina sada više liči na Bentli Fliing Spur nego na Rols Rojs Fantom.

Unutra, Putinov vozač će imati koristi od novog NAMI MM infotainment sistema sa ogromnim prilagodljivim ekranom osetljivim na dodir. Vozač će takođe imati koristi od poboljšanih kamera oko vozila, kao i sistema za noćno osmatranje. Senat će i dalje pokretati hibridni pogonski sklop usredsređenim na 4,4-litarski V8 koji razvija 598 KS.

Trenutno Aurus proizvodi ova vozila samo za Putinovu kolonu, ali se očekuje da bi šira proizvodnja mogla da počne 2025. godine u bivšoj Tojotinoj fabrici u St. Petersburg. Putinova zver vredi 245.000 dolara (oko 18 miliona rubalja). Motor ima devet brzina i pogon na sva četiri točka, a u kompaniji tvrde da ovaj model automobila za šest sekundi može dostići brzinu od 100 kilometara na čas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading