PUTIN PROVOZAO KIMA U LUKSUZNOJ MAŠINI: Hit snimak koji morate pogledati! Evo šta su uradili nakon toga (VIDEO)

Autor:

Svet

19.06.2024

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je Kimu poklonio "aurus"

PUTIN PROVOZAO KIMA U LUKSUZNOJ MAŠINI: Hit snimak koji morate pogledati! Evo šta su uradili nakon toga (VIDEO)

Foto: Gavriil GRIGOROV/AFP/Profimedia

Vladimir Putin poklonio je Kim Džong Unu novi automobil ruske proizvodnje "aurus", admiralski bodež i servis za čaj, saopštio je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

Putin je potom provozao ruskim "aurusom" Kim Džong Una, nakon čega su lideri prošetali korejskom prestonicom.

 

 

Ušakov nije konkretno rekao šta je Putin dobio kao poklon, ali je napomenuo da su "povezani sa imidžom" ruskog predsednika.

Ovo nije prvi put da ruski predsednik poklanja "aurus", jer je i ranije, 18. februara, vozilo iste marke poklonio Kim Džong Unu "za ličnu upotrebu".

Putin je "aurs" poklonio i kralju Bahreina Hamadu bin Isi El Halifu.

Unapređena verzija "Aurusa"

Nova verzija automobila "Aurus" privukla je pažnju svetskih medija maja ove godine, kada je ruskog predsednika prevezla iz rezidencijalnog dela Kremlja na svečanost polaganja zakletve.

Unapređen je stereo-sistem, sistem zaštite, a vozilo u kojem se vozi ruski predsednik sada je obezbeđeno i kamerama koje snimaju 360 stepeni.

Restilizovana prednja rešetka, hauba sa smanjenom težinom, kao i nadograđene kočnice karakterišu unapređeni model automobila ruskog predsednika. 

Podsetimo, ruska kompanija Aurus napravila je prvi postsovjetski ultraluksuzni automobilski brend, čija vozila koristi zvanična delegacija ruskog predsednika za njegovu vožnju. Putin je ovim automobilom zamenio limuzine marke "ZIL", koje su godinama prevozile sovjetske predsednike, kao i automobil "Mercedes-Benz S 600 Guard Pullman" koji je koristio Putin.

Putinova limuzina nosi kodni naziv Kortež (Aurus-41231SB ili Senat Limousine), što se prevodi direktno u "kortež", što znači pratnja ili povorka. Prednja strana ima ogromnu hromiranu rešetku sa vertikalnim šipkama koje naglašavaju veličinu automobila. Pravougaoni farovi uzrokuju "Chrysler 300". Iza zadnjeg stakla se vraća dugačak rep, a zadnja svetla primaju signale iz "S klase". Ovaj džinovski automobil izgleda kao mešavina "Mercedes-Benz S-Class" i "Rolls-Royce Phantom".

Tehničke informacije su i dalje veoma oskudne. Za limuzinu se tvrdi da koristi V12 turbo motor sa 850 konjskih snaga (634 kilovata), koji dolazi od "Porsche Engineering" i devetostepeni automatski menjač razvijen u Rusiji.

Neke od najupečatljivijih karakteristika automobila uključuju ran-flet gume specijalno dizajnirane da ostanu funkcionalne neko vreme nakon što se guma probuši tokom vožnje, pa se tako vožnja može nastaviti brzinom od 50 do 90 kilometara na sat još dodatnih 150 do 300 kilometara. Aurus poeseduje kamere za noćno gledanje, ojačano staklo od šest centimetara, sistem kompresije vazduha, oklop i izlaz u slučaju opasnosti kroz prtljažnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading