ZBOG AJKULE HITNO ZATVORENE PLAŽE U POZNATOM LETOVALIŠTU! Turista ugledao peraje, a onda je nastala DRAMA (VIDEO)

Autor:

Svet

17.06.2024

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedelju popodne je policijski dron zabeležio ajkulu čekićaru kako pliva nadomak obale, što je dovelo do trenutnog zatvaranja plaža

ZBOG AJKULE HITNO ZATVORENE PLAŽE U POZNATOM LETOVALIŠTU! Turista ugledao peraje, a onda je nastala DRAMA (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen

Još jedan incident sa ajkulama potresao je turističko odmaralište na Gran Kanariji, gde je ajkula čekićara primećena u blizini plaža Melenara i Salinetas. Ovo je izazvalo zatvaranje plaža i naloženo je kupačima da izađu iz vode. Situacija je dodatno postala zabrinjavajuća kada je turista prijavio da je video peraje ajkule na plaži San Augustin, što je dovelo do podizanja crvene zastave i na toj plaži.

Nedelju popodne je policijski dron zabeležio ajkulu čekićaru kako pliva nadomak obale, što je dovelo do trenutnog zatvaranja plaža. Snimak drona je pokazao da je ajkula duga oko tri metra. Iako većina vrsta čekićara važi za bezopasne po ljude, činjenica da ova vrsta može narasti do šest metara u dužinu i težiti čak 450 kilograma izaziva opravdan strah među kupačima i stanovnicima ostrva.

Nakon što je ajkula primećena, spasioci su odmah reagovali, naređujući kupačima da napuste vodu i obezbeđujući dodatne mere opreza na susednim plažama. Ovakve situacije zahtevaju brzu i efikasnu reakciju kako bi se osigurala bezbednost posetilaca.


Trenutno nije potpuno jasno da li je u pitanju ista ajkula koja je primećena dan ranije, što dodatno doprinosi zabrinutosti i neizvesnosti među lokalnim stanovništvom i turistima. Identifikacija i praćenje ove ajkule su ključni kako bi se osigurala bezbednost svih u blizini obale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading