PUTIN SMENIO ČETIRI ZVANIČNIKA: Trese se vojni vrh Rusije

Autor:

Svet

17.06.2024

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novim ukazom predsednika Rusije, ministar odbrane Rusije će imati 12 zamenika

PUTIN SMENIO ČETIRI ZVANIČNIKA: Trese se vojni vrh Rusije

Foto: Ap photo

Nastavljaju se promene u Ministarstvu odbrane Rusije. Ruski lider Vladimir Putin smenio je četvoro zamenika ministara odbrane: Nikolaja Pankova, Ruslana Calikova, Tatjanu Ševcovu i Pavla Popova. Na njihova mesta imenovani su Leonid Gornjin, Ana Civiljeva i Pavel Fradkov.

- Ministar odbrane Ruske Federacije Andrej Belousov obavio je sastanak sa prvim zamenikom Ruslanom Calikovom, razrešenim dužnosti Ukazom predsednika Ruske Federacije, zamenicima Nikolajem Pankovom, Pavlom Popovom i Tatjanom Ševcovom, tokom kojeg im je zahvalio za njihov dugogodišnji odgovorni rad i poželeo im uspeh u budućem radu - saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prvi zamenik ministra odbrane Leonid Gornjin do sada je vršio dužnost zamenika ministra finansija.

Novim ukazom predsednika Rusije, ministar odbrane Rusije će imati 12 zamenika.

Podsetimo, portparol Kremlja Dimitrij Peskov ocenio je danas danas kao još jednu eskalaciju tenzija izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o mogućnosti stavljanja nuklearnog naoružanja Alijanse u stanje pripravnosti.

"To je ništa drugo nego još jedna eskalacija tenzija", rekao je Peskov novinarima, a prenose RIA Novosti.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je bilo konsultacija među članicama Alijanse o vađenju nuklearnog naoružanja iz skladišta, njegovom razmeštanju i stavljanju u stanje pripravnosti, navodeći da je transparentnost u tom slučaju sredstvo odvraćanja.

"NATO razgovara o razmeštanju više nuklearnog oružja, suočen sa rastućom pretnjom Rusije i Kine", rekao je Stoltenberg za britanski Telegraf.

Prema njegovim rečima, Alijansa mora da pokaže svoj nuklearni arsenal kako bi uputila direktnu poruku svojim protivnicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading