"KAD SMO KRENULI U OFANZIVU BILO NAS JE 100, A SADA SAMO 12": Oglasio se ruski vojnik koji na ukrajinskom frontu iz jednog razloga strahuje za život

Autor:

Svet

17.06.2024

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borbe besne otkako su ruske trupe prešle granicu kako bi 9. maja otvorile nov front

"KAD SMO KRENULI U OFANZIVU BILO NAS JE 100, A SADA SAMO 12": Oglasio se ruski vojnik koji na ukrajinskom frontu iz jednog razloga strahuje za život

Foto: telegram/astra

Anton Andrejev, ruski vojnik iz jedne od brigada kod Harkova, opisao je turobnu sliku ruske ofanzive u toj oblasti na severu Ukrajine.

Rekao je kako je njegova jedinica desetkovana te da je samo 12 od 100 vojnika preživelo. Dodao je da strahuje da će narednih dana svi izgubiti živote.

"Šalju nas pod mitraljeze, pod dronove, po dnevnom svetlu, kao meso. A zapovednici samo viču: 'Napred'", poručio je Andrejev u videoporuci sa fronta. 

Borbe besne otkako su ruske trupe prešle granicu kako bi 9. maja otvorile nov front.

U prvoj nedelji ofanzive, ruske trupe uspešno su napredovale, čime je dovedena u pitanje sposobnost Kijeva da se odbrani. 

U međuvremenu, Ukrajina je uspela da stabilizuje snage.

Zapad više ne strahuje da bi Rusi mogli opkoliti Harkov, drugi najveći ukrajinski grad.

"Ne znam hoću li se izvući ili ne, ali ovo moram reći kako bih odao počast onima koji su ovde umrli kao meso zbog određenih pojedinaca", rekao je Andrejev u poruci koju je objavio Telegram kanal Astra. 

"Hodate ulicom i čini se da je sve u redu. Ali onda budete uhvaćeni. Sledi masakr. Tokom prve noći pola ekipe je odmah poginulo", nastavio je.

Ruski državni mediji i visoki zvaničnici još tvrde da njihova vojska napreduje u smeru ka Harkovu.

Predsednik Vladimir Putin utvrdio je da su ruski gubici "nekoliko puta manji nego na ukrajinskoj strani". 

Nezavisno istraživanje pokazuje kako 79 posto Rusa podržava akcije Kremlja u Ukrajini. Međutim, polovina je podržala pokretanje mirovnih pregovora, dok je gotovo 40 posto njih reklo da bi se radije vratili na razdoblje pre nego što je Moskva napala Ukrajinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading