RUSI OSVOJILI VAŽNO SELO: Ukrajinci prebrzo kapitulirali, evo zašto je baš ovo mesto bilo važno Moskvi

Autor:

Svet

16.06.2024

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovom delu fronta, izbačeno je iz stroja 135 pripadnika oružanih snaga Ukrajine, jedno borbeno oklopno vozilo, dva britanska topa – samohodno artiljerijsko oruđe AS-90 Braveheart i haubica FH-70, kao i dve stanice za elektronsko ratovanje Bukovel-AD

RUSI OSVOJILI VAŽNO SELO: Ukrajinci prebrzo kapitulirali, evo zašto je baš ovo mesto bilo važno Moskvi

Foto: AP Alexander Zemlianichenko, AP Sergei Savostyanov, AP Gavriil Grigorov,Public, , AP Evan Vucci

Ruske trupe preuzele su kontrolu nad selom Zagornoje u Zaporoškoj oblasti, saopštila je pres-služba ruskog ministarstva odbrane.

"Jedinice u sastavu operativne grupe Istok oslobodile su selo Zagornoje u oblasti Zaporožja i zauzele povoljnije borbene položaje", navodi se u izveštaju i dodaje da je ta vojna formacija razbila ljudstvo i opremu 58. motorizovane pešadijske brigade oružanih snaga Ukrajine, 123. odbrambene brigade i 15. brigade Nacionalne garde Ukrajine u oblastima Novoselkovke (Zaporoška oblast), Urožajna i Vladimirovke (DPR), prenosi RIA Novosti.

Na ovom delu fronta, izbačeno je iz stroja 135 pripadnika oružanih snaga Ukrajine, jedno borbeno oklopno vozilo, dva britanska topa – samohodno artiljerijsko oruđe AS-90 Braveheart i haubica FH-70, kao i dve stanice za elektronsko ratovanje Bukovel-AD.

Zagornoje je četvrto naselje nad kojim su ove nedelje ruske trupe preuzele kontrolu pošto je 10. juna grupa Vostok oslobodila Staromajorskoje, a sledećeg dana grupa Zapad je oslobodila Artemovku u LNR i Timkovku u Harkovskoj oblasti.

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov izjavio je danas da ruski predsednik Vladimir Putin ne odbacuje mogućnost pregovora sa Ukrajinom, imajući u vidu da u Ukrajini postoje legitimni organi vlasti.

"Putin ne odbija ništa. On ne odbacuje mogućnost pregovora. On kaže da tamo postoje legitimni organi, u skladu sa ustavom zemlje", rekao je Peskov, a prenosi RIA Novosti.

On je dodao da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nije osoba sa kojom može da se utvrdi pisani dogovor jer bi to, kako je naveo, "de jure bilo nelegitimno".

Govoreći o uslovima za početak mirovnih pregovora koje je Putin izneo u petak - povlačenje ukrajinskih trupa iz novih regiona Rusije i trajno odricanje od članstva u NATO, Peskov je rekao da to nije bio ultimatum, već mirovni predlog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading