RUSIJA I AMERIKA DOGOVARAJU RAZMENU! Šokantne informacije iz Kremlja, ovo niko nije očekivao

Autor:

Svet

17.06.2024

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak je i predsednik Rusije Vladimir Putin potvrdio da postoje kontakti sa Vašingtonom

RUSIJA I AMERIKA DOGOVARAJU RAZMENU! Šokantne informacije iz Kremlja, ovo niko nije očekivao

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je danas rekao da su ostvareni kontakti sa Sjedinjenim Američkim Državama o mogućoj razmeni zatvorenika koja bi uključivala Evana Gerškoviča, novinara Wall Street Journala.

S druge strane, mediji ne bi trebalo da dobijaju dalje pojedinosti o njima.

Peskov je citirao ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je ranije ovog meseca na sastanku s urednicima međunarodnih novinskih agencija rekao da su Rusija i SAD u kontaktu po tom pitanju.

"Želim da vas ponovo podsetim na predsednikov razgovor s čelnicima informativnih agencija u Sankt Peterburgu, on je potvrdio da postoje takvi kontakti. Oni se nastavljaju, ali trebalo bi da se nastave u potpunoj tišini. Stoga, nikakve objave, saopštenja ili informacije o ovom pitanju ne mogu biti pružene", rekao je Peskov.

Na pitanje zašto se suđenje Gerškoviču zbog špijunaže odvija iza zatvorenih vrata, Peskov je rekao da ne može da komentariše takve stvari jer je to odluka suda.

Tridesetdvogodišnjeg Gerškoviča pritvorila je Federalna bezbednosna služba (FSB) 29. marta 2023. u uralskom gradu Ekaterinburgu, 1.400 kilometara istočno od Moskve, zbog optužbi za špijunažu koje predviđaju i do 20 godina zatvorske kazne.

Gerškovič, prvi američki novinar koji je pritvoren zbog optužbi za špijunažu od kraja Hladnog rata pre više od tri decenije, uporno je poricao optužbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading