OPASNO SE KUVA! Stigla oštra reakcija Kremlja zbog izjave Stoltenberga o NUKLEARNOM NAORUŽANJU

Autor:

Svet

17.06.2024

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stoltenberg je prethodno izjavio da NATO razgovara o razmeštanju više nuklearnog oružja

OPASNO SE KUVA! Stigla oštra reakcija Kremlja zbog izjave Stoltenberga o NUKLEARNOM NAORUŽANJU

Foto: Shutterstock

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov ocenio je danas danas kao još jednu eskalaciju tenzija izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o mogućnosti stavljanja nuklearnog naoružanja Alijanse u stanje pripravnosti.

"To je ništa drugo nego još jedna eskalacija tenzija", rekao je Peskov novinarima, a prenose RIA Novosti.

Podsećamo, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je bilo konsultacija među članicama Alijanse o vađenju nuklearnog naoružanja iz skladišta, njegovom razmeštanju i stavljanju u stanje pripravnosti, navodeći da je transparentnost u tom slučaju sredstvo odvraćanja.

"NATO razgovara o razmeštanju više nuklearnog oružja, suočen sa rastućom pretnjom Rusije i Kine", rekao je Stoltenberg za britanski Telegraf.

Prema njegovim rečima, Alijansa mora da pokaže svoj nuklearni arsenal kako bi uputila direktnu poruku svojim protivnicima.

"Neću zalaziti u operacione detalje o tome koliko bi nuklearnih bojevih glava trebalo da bude operativno, ali moramo da se konsultujemo o ovim pitanjima. To je upravo ono što radimo", rekao je Stoltenberg.

On je istakao da bi transparentnost o nuklearnom naoružanju trebalo da bude jedan od temelja nuklearne strategije NATO-a u pripremi Alijanse za, kako je rekao, opasniji svet, a detaljnije čitajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading