CEO GRAD OPROSTIO SE OD UBIJENE DEVOJČICE: Otac je zbog boljeg života odveo u drugu zemlju, a sada posle užasa ima samo jednu želju

Autor:

Svet

17.06.2024

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac i dalje ne može da veruje da njegove mezimice, kojoj je samo želeo da priušti bolje detinjstvo, više nema

CEO GRAD OPROSTIO SE OD UBIJENE DEVOJČICE: Otac je zbog boljeg života odveo u drugu zemlju, a sada posle užasa ima samo jednu želju

Foto: deutsche polizei

Nemački gradić Debeln skoro nije imao tužniji dan od petka kada se reka stanovnika, više od 2.000 njih, opraštala od ubijene devojčice.

Devetogodišnja Valerija, poreklom iz Ukrajine, misteriozno je nestala 3. juna kada joj se na putu za školu izgubio svaki trag.

Za devojčicom se tragalo nekoliko dana. Njen otac Roman koji ju je i poslao sa njegovim roditeljima i suprugom u Nemačku iz Ukrajine, nalazio se na frontu u trenutku Valerijinog nestanka.

Dok je podnosio zahtev da se hitno vrati u Nemačku i pokuša i on da je pronađe, dobio je najgoru moguću vest - Valerijino telo je pronađeno i devojčica je ubijena.

Njen otac krenuo je konačno za Nemačku i rekao da želi da svoju ćerku sahrani u rodnoj zemlji.

"Ne znam kako se osećam, držim se", rekao je za Bild dok je jurio za Nemačku iz Ukrajine, gde je bio na frontu.

U jesen 2022. godine Valerija je pobegla iz Ukrajine sa majkom, bakon i mlađom sestrom Viktorijom (3). Njen otac Roman G. ostao je u zemlji i bori se u ratu protiv Rusije.

Odmah nakon nestanka ćerke, pušten je sa dužnosti i spremao je papire za Nemačku. Nadao se da će i sam tragazi za ćerkom.

Sada, kako kaže, želi da drži svoje dete u naručju.

"Želim da je dovedem kući i da je ovde sahranim, u Ukrajini. Neću je ostaviti tamo", rekao je on.

Roman je rekao da se ipak plaši da ode u Nemačku, i da se nada da će tamo razgovarati sa policijom i dobiti odgovore na pitanja.

"Verujem da je Valerija na boljem mestu. Moram da verujem u to", dodao je on.

Nakon što su potvrđene užasne vesti, građani su ostavljali cveće, sveće i plišane igračke u blizini Valerijine kuće. Gradski festival koji je bio planiran za vikend je otkazan.

U rukama su držali sveće, dok su beli i roze baloni pušteni u nebo u sećanje na Valeriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading